Objavljeni dokazi kako su pljačkali Vuk Jeremić i Hanter Bajden: Opozicija planira da pravi haos u Srbiji da bi prikrila aferu!?

11.05.2023

11:28

1

Interesantno je da su navodno "protesti protiv nasilja", koje u Srbiji organizuje opozicija, plasirani baš u trenutku kada su izneti ključni dokazi o aferi i Jeremićevoj umešanosti

Objavljeni dokazi kako su pljačkali Vuk Jeremić i Hanter Bajden: Opozicija planira da pravi haos u Srbiji da bi prikrila aferu!?
Copyright Profimedia/YouTube/Pixabay

Istina i pravi razlozi bezumnih protesta i haosa koje lešinari iz opozicije izazivaju sada polako izlaze na videlo.

Grafički prikaz House Oversight-a (Odbor za nadzor i odgovornost je glavni istražni odbor Predstavničkog doma Sjedinjenih Država) objašnjava veze Vuka Jeremića sa Hanterom Bajdenom sinom aktuelnog predsednika SAD i mahinacije koje su radili.

24sedam
 

Na pres konferenciji povodom ovog skandala izneti su podaci o Jeremićevoj umešanosti u korupcijski skandal sa Hanterom Bajdenom.

Pogledajte video u kojem je sve do detalja opisano:

Interesantno je da su navodno "protesti protiv nasilja" koje u Srbiji organizuje opozicija, čiji je jedan od glasnogovornika upravo i Vuk Jeremić, plasirani baš u trenutku kada su izneti ključni dokazi o aferi i Jeremićevoj umešanosti. 

Dakle, može se postaviti samo pitanje - da li se opozicija u Srbiji u proteklim danima toliko zalaže za "borbu protiv nasilja" samo kako bi prikrila ovu veliku aferu koja isplivava na površinu.

Da podsetimo, Jeremić se viđao sa ljudima zaduženim za bezbednost i odbranu u vrhu SAD establišmenta i ugovarao podršku potrebnu za funkciju za koju se pripremao, odnosno kako bi postao generalni sekretar Ujedinjenih nacija!

Naime, Hanter Bajden je zatražio pomoć od savetnika za nacionalnu bezbednost tadašnjeg potpredsednika Džoa Bajdena, njegovog oca, Kolina Kala, u kako bi osmislili “šemu” da pomogne srpskom poslovnom partneru, Vuku Jeremiću, da postane generalni sekretar UN, naveo je u izveštaju vašingtonski fri Bikon.

U julu 2016. Hanter je ugovorio sastanak za Vuka Jeremića i Kala, koji je sada podsekretar odbrane za politiku u Pentagonu.

24sedam
 

Jeremić, bivši srpski ministar spoljnih poslova, tražio je u to vreme američku podršku na predstojećim izborima za generalnog sekretara UN. Jeremić je ispričao da je Kal „obećao“ da će saznati više o izborima u UN.

Kolin Kal, s kojim se Jeremić viđao je inače prokosovski lobista, koji se u SAD viđao ne samo sa Jeremićem, nego i sa ministrom odbrane lažne države Kosovo da im zahvali za stabilnost i jačanje snaga.

Istraga

U pismu Hanteru Bajdenu u sredu, predsednik Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejms Komer se raspitivao o povezanosti porodice sa aktivnostima u Ukrajini, Kini i drugim zemljama:

- Komitet za nadzor i odgovornost istražuje slučaj predsednika Bajdena. Veze sa određenim međunarodnim i domaćim poslovnim transakcijama i praksama, uključujući vas i vaše saradnike koji su prodavali uticaj kako bi generisali milione dolara za porodicu Bajden – napisao je Komer.

A.K./ATAImages
 

- Dokazi pokazuju da ste učestvovali u stranim poslovima sa pojedincima koji su bili povezani sa Komunističkom partijom Kine i primali značajne sume novca od stranih kompanija bez pružanja bilo kakvih poznatih legitimnih usluga.

Pomoćnik iz Komerove kancelarije rekao je: „Vuk Jeremić je povezan sa poslovima Hantera Bajdena i verovatno poseduje ključne informacije”.

Hronologija

Kako pišu mediji, Bajden se prvi put sreo sa Jeremićem 2014. godine, kada je on bio direktor meksičke državne energetske kompanije Pemek (ova funkcija srpskoj javnosti nije do sada bila poznata), a Bajden je sedeo u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije Burisma Holdings. Mejlovi pokazuju da su njih dvojica bili uključeni u razgovore o partnerstvu između svojih kompanija.

Printscreen / Youtube / Newsmax Adria
 

Jeremić, koji je u to vreme bio konsultant za CEFC, 5. decembra 2015. pisao je Bajdenovom saradniku Šverinu:

- U nedelju, 6. decembra, imaću privatnu večeru u Vašingtonu sa starim prijateljem iz Kine — jedan od 10 najbogatijih kineskih biznismena. On je predsednik i većinski vlasnik CEFC China Energi, druge po veličini privatne kompanije na Šangajskoj berzi. Veoma je mlad i dinamičan, sa vrhunskim vezama. Nedavno su počeli da ulažu u inostranstvo (milijarde dolara) i planiraju da urade mnogo više. Uveren sam da će iz toga u budućnosti proizaći mnogo zanimljivih projekata - napisao je Jeremić Bajdenu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike