Brnabić razgovarala sa izaslanikom EU za implementaciju sankcija

10.05.2023

22:40

0

O’Saliven je razmenio mišljenja sa Anom Brnabić i zahvalio se na otvorenom i konstruktivnom stavu i spremnosti za dalju saradnju

Brnabić razgovarala sa izaslanikom EU za implementaciju sankcija
Copyright Tanjug/Slobodan Miljević

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa međunarodnim specijalnim izaslanikom za implementaciju sankcija Evropske unije Dejvidom O’Salivenom, čiji je fokus u radu angažman u dijalogu sa trećim državama i saradnja u zajedničkim akcijama u cilju sprečavanja zaobilaženja sankcija, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Sastanku je prisustvovao i šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

Brnabić je u razgovoru rekla da Srbija nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, ali i da Srbija nikako nije i neće biti platforma za zaobilaženje sankcija koje je Evropska unija uvela.

- Kada je reč o ratu u Ukrajini, Srbija nije vrednosno neutralna i jasno smo se odredili u vezi sa narušavanjem teritorijalnog integriteta Ukrajine - dodala je Brnabić.

Predsednica Vlade je istakla da je Srbija kredibilan i pouzdan partner.

O’Saliven je razmenio mišljenje sa predsednicom Vlade o konkretnim koracima koje treba realizovati sa trećim zemljama kako bi se sprečilo zaobilaženje sankcija i zahvalio na otvorenom i konstruktivnom stavu i spremnosti za dalju saradnju.

O’Saliven je na početku sastanka, predsednici Vlade izrazio saučešće povodom tragičnih događaja koji su prošle nedelje potresli Srbiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike