Žrtve masakra koriste kao oružje: Opozicija i zapadnjački mediji koriste tragediju za skupljanje jeftinih političkih poena

05.05.2023

20:27

0

Umesto da u ovim teškim trenucima pruže saosećanje i podršku porodicama žrtva, opozicija pokušava da izvuče neki jeftin politički poen

Žrtve masakra koriste kao oružje: Opozicija i zapadnjački mediji koriste tragediju za skupljanje jeftinih političkih poena
Copyright IlustracijaATAImages/Antonio Ahel/24sedam/J.N.

Tragični događaji poput masovnih ubistava i pucnjava u školama neizmerno potresaju zajednice širom sveta. Ti užasni činovi nasilja ostavljaju trajne ožiljke na žrtve, njihove porodice i celu naciju, ali nažalost, ponekad postaju plodno tlo za nemoralnu političku manipulaciju.

To smo, nažalost, imali priliku da vidimo posle tragedija u Osnovnoj školi “Vladimir Ribnikar” i mestima u okolini Mladenovca, koje opozicija i opoziciono nastrojeni pojedinci koriste kako bi napali svoje političke protivnike i tako, iz ove nezapamćene nesreće koja je pogodila našu zemlju, izvukli neki jeftin politički poen.

24sedam
 

Umesto da u ovim teškim trenucima pruže saosećanje i podršku porodicama žrtva, oni koriste tragične događaje i prolivenu krv naših najmlađih sugrađana kao oružje za političke svrhe. To nije samo moralno neprihvatljivo i nedopustivo, nego predstavlja i dobar pokazatelj o kakvim ličnostima se radi.

Smrt najmlađih kao političko oružje

Posle tragedije koja se desila u beogradskoj osnovnoj školi, mnogi opoziciono orijentisani pojedinci su potrčali na društvene mreže, ne da bi izrazili saučešće onima koji su izgubili svoje najmilije, nego da bi optužili vlast za zlodelo koje je počinio jedan pomračeni um.

Jedan od takvih bio je i glumac Ammar Mešić, koji je na svom Instagram profilu, napisao da je za nesreću u osnovnoj školi na Vračaru kriv, ni manje ni više, nego predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Mešić je predsedniku poručio da je “davnih dana prestao javno da komentariše njegov rad, rad njegove Vlade i generalno politiku u našoj zemlji” i dodao da ga “nikad nije podržavao”. Ipak, glumac je očigledno smatrao da je vreme da se to promeni baš u trenutku kada se naša zemlja suočava sa jednom od najvećih tragedija u poslednje dve decenije i kada nam je jedinstvo najpotrebnije.

Instagram printscreen/ammarsadvam
Ammar Mešić

Mešić je zatim, poput većine opozicionara, krivicu za nesreću u beogradskoj školi pripisao predsedniku i Vladi Srbije i time direktno iskoristio prolivenu krv dece u političke svrhe, što nije samo degutantno nego predstavlja i nadogradnju opozicione propagande koja i do sada nije birala sredstva kako bi napadala političke protivnike.

Ova vrsta političke manipulacije temelji se na izopačenoj logici koja povezuje političke poteze sa zločinima počinjenim od strane pojedinaca sa bolesnim umovima. Naime, masovna ubistva i pucnjave u školama su činovi ekstremnog nasilja koje proističu iz duboko poremećenog uma. Ovi zločini su plod patologije i bolesnih misli, a ne političkih poteza. Pokušaj povezivanja politike sa takvim brutalnim činovima je ne samo netačan, već i opasan. 

Promocija Zapada i njegovih “vrednosti”

Ipak, to ne zanima previše opoziciju i njihove medijske promotere. Mešićevu sramnu poruku prenela je Nova S, koja se štampa u Osijeku i već druže vreme koristi svaku priliku da napadne državu Srbiju, predsednika Vučića kao i sve institucije Republike Srbije. U tome ne zaostaju ni United grupa i kablovska mreža SBB.

Upravo ovi mediji se konstantno pozivaju na tzv. liberalne vrednosti i već godinama promovišu zapadnjačku globalističku ideologiju u Srbiji.

24sedam
 

Zanimljivo, između brojnih napada na državu i vlast u Srbiji, Nova S, United grupa i SBB nisu nijednom spomenuli da tragedije poput masakra u školi ili masovnog ubistva u Mladenovcu, neuporedivo češće upravo u zemljama koje nam oni predstavljaju kao uzore i čiji put, po njihovom mišljenu, treba slepo da sledimo.

Zapadnjačka propagandna mašinerija i pojedinci poput Ammara Mešića, koji sada koriste smrt naših najmlađih sugrađana u političke svrhe, treba da objasne našem narodu ko je onda kriv za toliko pucnjava u američkim školama, kojih je u poslednje tri godine bilo čak 131! Da li su i za brojna masovna ubistva u SAD i drugim zapadnim zemljama takođe krivi predsednik i Vlada Srbije, ili se radi o nečem drugom!?

Srbiji je potrebno jedinstvo

Pored toga što je korišćenje nacionalne tragedije degutantno, takva manipulacija s ciljem napadanja političkih protivnika ima niz štetnih posledica. Prvo, umanjuje se važnost samog događaja. Kada politički akteri iskorišćavaju tragedije za vlastite političke ciljeve, žrtve postaju puki pioni u njihovoj igri moći. Ova dehumanizacija i degradacija patnje žrtava je uvredljiva i nepoštena. Drugo, takva manipulacija duboko deli društvo u vremenu kada mu je jedinstvo najpotrebnije.

TANJUG/JADRANKA ILIĆ
 

Srećom, ogromna većina građana je svesna toga i ne naseda na na ovakve morbidne poteze opozicije.

Predsednik i Vlada Srbije su već najavili mere koje će sprečiti nove tragedije u našoj zemlji, a Srbija će dostojanstveno i s tugom ispratiti nevine žrtve pomračenih umova. S druge strane, pred opozicijom su dva puta: ili će stati na stranu svog naroda u najtežim trenucima i tako pokazati ljudskost, ili će nastaviti putem kojim već dugo koračaju i s nestrpljenjem čekati da se u Srbiji dogodi neka nova nesreća kako bi za to optužili svoje političke protivnike.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike