Biće teško. Protiv nas su svi veliki na Zapadu. Ipak, na našoj strani su pravo i pravda: Predsednik Srbije krenuo put Brisela

02.05.2023

13:59

0

Autor: I.K.

Predsednik Srbije obratio se građanima pred najnoviji sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu

Biće teško. Protiv nas su svi veliki na Zapadu. Ipak, na našoj strani su pravo i pravda: Predsednik Srbije krenuo put Brisela
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo je put Brisela na sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine. On se obratio građanima sa važnom porukom i povodom jutrošnje provokacije Aljbina Kurtija.

-Biće teško. Protiv nas su svi veliki na Zapadu. Ipak, na našoj strani su pravo i pravda. Jos više i važnije od toga, oni ne razumeju koliko je snažna ljubav prema slobodi i koliko jako i čvrsto možete da je čuvate, uprkos svim pritiscima. Živela Srbija!

 

-Već nekoliko dana posebno juče i danas Aljbin Kurti vodi kampanju protiv Srbije, brutalnu i prljavu. I on i svi njegovi pomagači. Uključili su se svi od Šaipa Kamberija, Azema Vlasija, analitičara, prete Srbiji, podsećaju na neke stare dane. Govore o svojoj borbi za slobodu, zaboravljajući da su se baš Srbi borili za slobodu, ne samo protiv terorista, već i protiv NATO agresora. Kao što on reče prolivena krv se ne vraća. Prolivena krv za slobodu ne može da se vrati i ne sme da se zaboravi. Imaću to na umu večeras. Živela Srbija, nema predaje! poručio je jasno Vučić.  

Inače, albanski poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi kaže da Srbija nema alternativu osim da postigne konačni sporazum sa Kosovom i poziva Prištinu i Tiranu da uspostave posebne državne programe za Albance u Srbiji. Prištinski analitičar i nekadašnji jugoslovenski političar Azem Vlasi kaže da Srbija nije zainteresovana za normalizaciju odnosa, već samo za formiranje Zajednice srpskih opština. Vlasi je ocenio da su odnosi Kosova i Srbije sada zategnutiji.

Podsetimo, glavne teme sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija biće Deklaracija o nestalim licima i nacrt statuta Zajednice srpskih opština na severu KiM. Prema najavi iz Brisela, sastanak počinje u 18 sati.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike