Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije: "Da kao i vaši preci koračate uzdignute glave i osvetlate obraz svojoj otadžbini"

23.04.2023

10:52

0

Autor: I.K.

Vučić je naveo da u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, proslavljamo najveći vojni praznik

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije: "Da kao i vaši preci koračate uzdignute glave i osvetlate obraz svojoj otadžbini"
Copyright TANJUG/ JADRANKA ILIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

On je u čestitki naveo da u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, ključni trenutak za početak stvaranja moderne srpske države i vojske, proslavljamo najveći vojni praznik - Dan Vojske Srbije.
 
"Vojska Srbije danas je faktor stabilnosti u zemlji i čitavom regionu i nezaobilazan činilac naučnog, tehnološkog i svakog drugog vida razvoja Srbije. Više od dva veka u nju je i dalje utkana duša naroda iz kog je ponikla, ispunjena ponosom, dostojanstvom i istrajnošću. 
Pričinjava mi neizmerno zadovoljstvo, kao predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije, interesovanje i odziv mladih ljudi na konkurse za prijem u jedinice Vojske Srbije što je pokazatelj da smo na pravom putu", naveo je u čestitki predsednik Vučić.
 
Istakao je da zahvaljujući modernizaciji i opremanju naše vojske, možemo sa ponosom da kažemo da imamo jaku Vojsku Srbije, jaču nego ikala do sada, a još ponosniji možemo biti na naše pripadnike Vojske koji su u ovoj godini postigli značajne rezultate u obuci i osposobljavanju novih vojnika i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije.
 
"Snažna vojska ogledalo je jake države, sposobna da zaštiti svoju zemlju i narod i obezbedi im sigurnost i slobodu, jer od toga ne postoji ništa svetije i časnije. Poštovani pripadnici Vojske Srbije, čestitam vam Dan Vojske najveći vojni praznik, uveren da ćete kao i vaši preci koračati uzdignute glave i znati da osvetlate obraz svojoj otadžbini, svojoj Srbiji i budete dostojni svog poziva. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!“, poručio je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike