Petković Svečlji: Provociraš šetnjom na mostu, a u pozadini se vijore srpske zastave! Možeš da poručiš Kurtiju...(FOTO)

23.04.2023

07:26

0

Na izborima u četiri opštine na severu KiM, od 10 kandidata za gradonačelnike iz srpske zajednice je samo kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan Slađana Pantović

Petković Svečlji: Provociraš šetnjom na mostu, a u pozadini se vijore srpske zastave! Možeš da poručiš Kurtiju...(FOTO)
Petar Petković - Copyright TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja provocira fotografijama na mostu u Kosovoskoj Mitrovici koje je objavio na Tviteru, ali da se zna na čijoj se zemlji nalazi.

-Provociraš šetnjom na mostu, ali si prevideo da ti se na slici u pozadini vijore srpske zastave jer zna se na čijoj si zemlji - srpskoj! Možeš da poručiš Kurtiju da će da mu bride uši na sledećem sastanku sa Vučićem", napisao je Petković na Tviteru.

 

 

Svečlja je prethodno na Tviteru objavio nekoliko fotografija na kojima se vidi kako na mostu u Kosovskoj Mitrovici šeta i rukuje se sa građanima. Svečlja nije naveo sa kim se susreo. Svečlja je ranije u saopštenju pozvao Srbe u četiri opštine na severu KiM da izađu na lokalne izbore jer je na njima prilika da, kako je rekao, "grupe koje kontroliše Vučić dobiju zasluženi odgovor i da ih se građani konačno oslobode".

Lokalni izbori održavaju se danas u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću. Na izborima u četiri opštine na severu KiM, od 10 kandidata za gradonačelnike iz srpske zajednice je samo kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan Slađana Pantović.

 Kandidati u izbornoj trci su Mitrovačka građanska inicijativa, Demokratska partija Kosova, Pokret Samoopredeljenje, kao i nezavisni kandidati. Glasanje će se u 13 biračkih mesta održavati u kontejnerima koji su pre nekoliko dana dopremljeni u blizinu opština na severu Kosova i Metohije.

Srpska lista, koja je do sada dobijala najveće poverenje birača na severu KiM, odlučila je da bojkotuje izbore jer Priština nije ispunila uslove zbog kojih su Srbi napustili privremene prištinske institucije, a to su formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje specijalnih jedinica tzv. kosovske policije sa severa pokrajine.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike