Novi skandal Prištine: Kurti u biračke odbore šalje policajce, planira da dodaje glasačke listiće!?

22.04.2023

13:52

0

Posle dužeg većanja iznađena je "originalna ideja", nezabeležena u modernoj istoriji političkih sistema

Novi skandal Prištine: Kurti u biračke odbore šalje policajce, planira da dodaje glasačke listiće!?
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

U izbornom inženjeringu koji sprovodi Aljbin Kurti dešavaju se groteskni potezi, pa će tako umesto aktivista Partije kosovskih Srba Aleksandra Jablanovića, koji je povukao kandidaturu, u biračkim odborima biti zastupljeni – policajci?!

Prema nezvaničnim saznanjima, pre oko sat vremena, u Prištini, održan je sastanak između predstavnika Centralne izborne komisije" (CIK) tzv. Kosova i Ministrastva unutrašnjih poslova i Agencije za civilnu registraciju, na kojem je tema bila Jablanovićevo povlačenje sa izbora, kao i rešavanje nastalih problema u biračkim odborima iz kojih su se povukli njegovi članovi

Posle dužeg većanja iznađena je "originalna ideja", nezabeležena u modernoj istoriji političkih sistema. Naime, dogovoreno je da se aktivisti PKS nadomeste službenicima iz redova Ministarstva unutrasnjih poslova i Agencije za civilnu registraciju Kosova koji ce biti upućeni na sever KiM, tokom sutrašnjeg dana.

Planiraju dodavanje glasačkih listića

Takođe, na današnjem sastanku Eugen Čakoli, lider civilne organizacije "KDI" koja će nadzirati izbore na severu KiM, istakao je i da je dogovoreno da se 99 odsto glasova prebrojava u Kosovu Polju.

On je obznanio da postoje opravdane sumnje da će Aljbin Kurti i Samoopredeljenje fingirati izlaznost, te dodavati glasačke listiće, kako bi se prikazao veći odziv glasača.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike