Tzv. kosovska policija priznala umešanost u ranjavanje Srbina: Suspendovana četiri policajca, jedan osumnjičen da je pucao

11.04.2023

16:30

0

Autor: I.K.

Policijski službenik je suspendovan pošto nije prijavio slučaj i svoje učešće u pucnjavi

Tzv. kosovska policija priznala umešanost u ranjavanje Srbina: Suspendovana četiri policajca, jedan osumnjičen da je pucao
kosovska policija ranila Srbina - Copyright Kosovo onlajn

Nekoliko sati nakon što se tzv. kosovska policija oglasila saopštenjem u kojem je tvrdila da nijedan njen službenik nije bio umešan u ranjavanje Milana Jovanovića, sinoć kod Bistričkog mosta u blizini Zvečana, usledilo je novo saopštenje u kome se navodi da su "četiri policajca suspendovana, a jedan se sumnjiči da je pucao iz oružja".

U saopštenju se navodi da su tokom intenzivne istrage, sa ciljem da se što pre rasvetli ovaj slučaj, pribavljeni dokazi koji ukazuju na sumnju u moguću umešanost policijskog službenika u pucnjavu. 

"Na osnovu dostavljenih informacija i dokaza, preduzete su mere suspenzije policijskog službenika, pošto nije prijavio slučaj i svoje učešće u slučaju, zbog čega je Kosovska policija izdala obaveštenje da nije umešana u razmeni ili pucnjavi iz vatrenog oružja. Takođe, mere suspenzije su preduzete i protiv još tri moguća službenika umešana u slučaj", navodi se u saopštenju.

Zbog sumnje da je u ovaj slučaj umešan policijski službenik, odmah je obavešten tzv. Policijski Inspektorat Kosova i nadležno tužilaštvo. 

"Policija Kosova će nastaviti da obavlja službene dužnosti u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, na pravičan i nepristrasan način, bez obzira na to ko je uključen u slučaj i ni pod kojim okolnostima, neće postupati drugačije, samo u skladu sa zakonima na snazi.  Istovremeno, Policija Kosova će blisko sarađivati sa Policijskim Inspektoratom i Državnim Tužilaštvom, kako bi nastavili da pozivaju na odgovornost policajce, koji krše i ne postupaju po najvišim etičkim i profesionalnim standardima", piše u saopštenju.

 

 

Podsetimo, Srbin M. J. iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mesta u blizini Bistričkog mosta. Na njega su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice kosovske policije - ROSU.

Prema rečima doktora Nikole Radojičića, dežurnog hirurga KBC "Kosovska Mitrovica", M. J. je operisan i nalazi se u šok-sobi.

Ovim povodom oglasili su se i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i Srpska lista, koji su zatražili da Rosu objavi snimke incidenta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike