ROSU pucala na Srbina! Ranjen kod Bistričkog mosta dok je vozio automobil

11.04.2023

07:42

0

Na njega su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice kosovske policije - ROSU

ROSU pucala na Srbina! Ranjen kod Bistričkog mosta dok je vozio automobil
Copyright Printscreen/YouTube/Kosovoonline

Srbin M. J. iz Zvečana ranjen je kasno sinoć iz vatrenog oružja nedaleko od tog mesta u blizini Bistričkog mosta.

Kako nezvanično saznaje reporter Kosovo onlajna, na njega su, dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu, pucali pripadnici specijalne jedinice kosovske policije - ROSU.

Prema rečima doktora Nikole Radojičića, dežurnog hirurga KBC "Kosovska Mitrovica", M. J. je operisan i nalazi se u šok-sobi.

 

 

- Nešto posle 22 sata, na naše odeljenje primljen je pacijent sa prostrelnom ranom koju je zadobio u predelu desne strane grudnog koša. Doveden je u stanju hemoralgijskog šoka, hitno je primljen i operisan. Zaustavljeno je krvarenje i on je trenutno van životne opasnosti i smešten je u jedinici intenzivne nege - rekao je Radojičić za Kosovo onlajn.

U Domu zdravlja Zvečan, gde je M. J. primljen i odakle je sanitetom prevezen u bolnicu u Severnoj Mitrovici, kažu da je ranjeni rekao da su na njega pucali pripadnici jedibnice ROSU u blizini Bistričkog mosta dok je vozio automobil na magistralnom putu od Leposavića ka Zvečanu.

Oglasila se i ROSU

Profimedia
 

 

Kosovska policija tvrdi da policajci nisu učestvovali u razmeni vatre.

- Kosovska policija je 10. aprila 2023. u 23.48 dobila informacije o osobi povređenoj vatrenim oružjem na severu i relevantne policijske jedinice preduzele su hitnu policijsku akciju kako bi sprovele istragu povodom dobijenih informacija - saopšteno je iz policije.

Iz policije tvrde da nisu poznate okolnosti ranjavanja, ali da njihovi pripadnici sinoć i noćas nisu učestvovali ni u kakvoj, kako su napisali, "razmeni vatre sa pojedincem ili grupom".

- Stoga, na pisanje ili pitanja koja su upućena kosovskoj policiji od strane pojedinih srpskih medija, da li je kosovska policija umešana u pucnjavu i ranjavanje lica sinoć na Bistričkom mostu, odgovaramo da je na osnovu zvaničnih informacija dokazano da kosovska policija nije uključena ni u kakav slučaj pucnjave, te ostaje posvećena istraživanju načina na koji je povređeno lice koje se nalazi na lečenju u bolničkom centru u Severnoj Mitrovici - navode iz kosovske policije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike