Srpska lista najoštrije osudila pokušaj ubistva Jovanovića: Kurtijevi specijalci hitno da se povuku

11.04.2023

12:12

0

Autor: I.K.

Srpska lista zahteva najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica nelegalno prisutnih na severu Kosova i Metohije

Srpska lista najoštrije osudila pokušaj ubistva Jovanovića: Kurtijevi specijalci hitno da se povuku
ranjeni Srbin - Copyright Kosovo onlajn

Srpska lista najoštrije je osudila "pokušaj ubistva Srbina Milana Jovanovića od strane Kurtijevih specijalaca na Bistričkom mostu", na putu Kosovska Mitrovica - Leposavić i zatražila njihovo hitno povlačenje, kažnjavanje odgovornih za pokušaj ubistva Jovanovića ali i Miljana Delevića, i objavljivanje video snimaka koje su napravile kamere na Bistričkom mostu za oba pomenuta događaja.

"Pozivamo međunarodne predstavnike da najhitnije osude divljanje ovih parapolicijskih jedinica koje sprovode represiju nad običnim građanima, i zahtevaju njihovo povlačenje sa severa Kosova i Metohije, kako bi se na ovom prostoru vratio mir i sprečilo ugrožavanje života ali i mira i sigurnosti svih građana", navodi Srpska lista.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista zahteva najhitnije povlačenje svih specijalnih jedinica nelegalno prisutnih na severu Kosova i Metohije, koji kontinuirano maltretiraju srpski narod na ovom prostoru.

"Kurtijevi specijalci koji su nelegalno prisutni na severu Kosova i Metohije ponovo su prolili srpsku krv i pokušali ubistvo našeg sugrađanina Milana Jovanovića iz Zvečana na Bistričkom mostu", navodi Srpska lista.

Kako se navodi u saopštenju, "ovaj zloglasni, nelegalni punkt albanskih specijalaca je postao simbol represije režima Aljbina Kurtija nad Srbima, na kome je po drugi put pokušano ubistvo Srbina". 

"Dodatan bes građana izaziva saznanje da se odgovorni za napade na Srbe kriju od strane najviših predstavnika vlasti u Prištini i nadležnog ministra (unutrašnjih poslova Dželjala) Svečle, koji očigledno podržava protivzakonito delovanje ovih jedinica", ocenila je Srpska lista.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike