Onlajn peticija zbog slučaja Vučićevića: Da uvreda više ne bude krivično delo!

04.04.2023

14:32

0

Dragan J. Vučićević otišao je u ponedeljak na izdržavanje zatvorske kazne u Bačvanskoj ulici 14 u Beogradu zbog “uvredljivih tvitova” o Jugoslavu Ćosiću i Žaklini Tatalović

Onlajn peticija zbog slučaja Vučićevića: Da uvreda više ne bude krivično delo!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Glavni urednik Informera, Dragan J. Vučićević, nalazi se na odsluženju šestomesečne zatvorske kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu, zbog krivičnog dela uvrede.

Zbog toga je pokrenuta onlajn peticija kako uvreda više ne bi bila krivično delo.

- Pozivamo vas da vašim potpisom podržite našu peticiju i zahtev našeg glavnog urednika, Dragana J. Vučićevića, da se dekriminalizuje uvreda.

NAŠU PETICIJU MOŽETE POTPISATI OVDE - ističe se u tekstu Informera.

Podsetimo, Dragan J. Vučićević otišao je u ponedeljak na izdržavanje zatvorske kazne u Bačvanskoj ulici 14 u Beogradu zbog “uvredljivih tvitova” o Jugoslavu Ćosiću i Žaklini Tatalović.

Brojni političari i javne ličnosti stali uz glavnog urednika Informera

- Niko ne sme da ide u zatvor zbog nečega što misli i što je izgovorio! Ja sam danas, prema po krivičnoj prijavi Jugoslava Ćosića, ali i Žakline Tatalović, koja je na skandalozan način postala pravosnažna, kao i Dragana Spasića iz Trgovišta, višestruko osuđivani kriminalac!?! Zbog čega?! Jesam li ubio nekoga, opljačkao nekoga?! Nisam! Šta bi bilo da ovakav poziv za zatvor stigne i na adrese nekih drugih novinara!? - upitao je Vučićević i istakao da “srpsko pravosuđe sudi ne po pravu nego po politici”, te da niko ne sme da završi iza rešetaka zbog svojih stavova.

24sedam/Goran Sivački
Dragan J. Vučićević

Na sramnu presudu glavnom uredniku Informera niko nije ostao imun, pa su se povodom toga oglasili mnogi, a među njima i vrh vlasti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da presuda glavnom i odgovornom uredniku Informera zbog verbalnog delikta nije pravdena ni pravična.

– Mislim da nije pravedno ni pravično da čovek koji je u tim stvarima, nevezano za to koliko pozitvno ja o njemu mislim ili ne, nije važno i to ne sme da bude predmet bilo čijeg, pa ni mog izjašnjavanja, već je suština u tome da pogledate razloge zbog kojeg inače tuže nekoliko puta – rekao je Vučić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić podržala je istinu za koju se bori glavni i odgovorni urednik Informera, Dragan J. Vučićević.

– Danas je tužan dan za medijsku scenu u Srbiji i za novinarsku profesiju u Republici Srbiji. Pošto kao predsednica Vlade ne smem da komentarišem presude, da se mešam u rad sudstva, mogu da kažem da mi je neverovatno u stvari i najupečatljivije u svemu ovome ćutanje novinarskih i medijskih udruženja. Gromoglasno ćutanje. Mislim da je to sramota i da sam ja na njihovom mestu, bilo bi me sramota – rekla je Brnabić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike