Selaković: Postoje dvostruki standardi, jedni važe za one koji se bore za svoju lažnu demokratiju, a drugi za pravu slobodu govora

04.04.2023

12:55

0

Ministar Selaković podržao Dragana J. Vučićevića

Selaković:  Postoje dvostruki standardi, jedni važe za one koji se bore za svoju lažnu demokratiju, a drugi za pravu slobodu govora
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel/Tanjug/Zoran Žestić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković oglasio se povodom sramne presude kojom je glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću određena kazna od šest meseci zatvora zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

Selaković je istakao da kada se vređa predsednik države, tada je to sloboda govora, ali kada neko podržava predsednika Vučića, onda se taj neko stavlja na stub srama. 

- Kada plaćenički mediji i novinari koji po zadatke idu po stranim ambasadama, sami vređaju ili prenose uvrede drugih na račun predsednika države, njegove dece, najbližih saradnika, onda je to sloboda govora i izražavanja. Tada se podrazumeva da oni to moraju da trpe, jer su pod okom javnosti, jer su to što jesu. Tada su pravo i pravda i demokratija da smo svi isti pred očima građana, na strani onih koji najgore uverede iznose. Ali zato, kada neko samo zato što podržava politiku Aleksandra Vučića, i ima hrabrosti da stvari naziva pravim imenom, onda se on postavlja na stub srama i biva obeležen kao najgori zločinac - ističe Selaković. 

Kako kaže ministar za rad, Vučićević je postao simbol slobodnog mišljenja i govora. 

- Oni koji su Dragana Vučićevića nazivali najpogrdnijim imenima, jer je bio čovek koji je uvek smeo da stane iza svojih dela i reči, napravili su od njega, ne žrtvu, već simbol slobodnog mišljenja i govora. Iako ne podržavam njegovu odluku da ude u zatvor, on svojim postupkom ukazuje na nepravdu. Jasno pokazuje onima koji se po Briselu šetaju proklamujući slobodu govora i demokratiju, da ta sloboda nije za sve ista. Ona posebno ne važi za nekoga ko pokazuje, kao što to čini D. Vučićević, koliko je Srbija napredovala u poslednjih 10 godina, koliko je otvoreno radnih mesta, izgrađeno kilometara autoputeva, povećane penzije... - kaže Selaković i dodaje: 

- Očigledno da postoje dvostruki standardi, jedni važe za one koji se bore za svoju lažnu demokratiju, a drugi za pravu slobodu govora - zaključio je Selaković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike