"Diktatura koju živimo": Premijerka Brnabić uporedila slučaj Dejana Zlatanovića i Dragana J. Vučićevića!

03.04.2023

20:56

0

Dragan J. Vučićević, podsetimo, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću

"Diktatura koju živimo": Premijerka Brnabić uporedila slučaj Dejana Zlatanovića i Dragana J. Vučićevića!
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Ana Brnabić komentarisala je danas zahtev UNS i SINOS da Dejan Petar Zlatanović, koji je pretio smrću predsedniku Vučiću, bude pušten iz pritvora.

- Pozivate na rušenje ustavnog poretka i ubistvo Aleksandra Vučića? Nije problem: braniće vas i novinarska i medijska udruženja, i Sindikat novinara Srbije. Bićete njihov heroj iako na svom portalu lažete, širite mržnju, ugrožavate živote hiljada ljudi (jer ste antivakseri usred pandemije) - istakla je ona.

 

 

Premijerka je uporedila i slučaj Dejana Petra Zlatanovića sa današnjim odlaskom u zatvor glavnog urednika "Informera" Dragana Vučićevića.

- S druge strane, mislite da predsednik Vučić dobro radi svoj posao, i ne plašite se da to kažete (kao Dragan J. Vučićević)? E onda kad "zaglavite" zatvor zbog jednog tvita, znajte da se niko od novinarskih udruženja/sindikata neće (ne sme) založiti za vas. "Diktatura" koju živimo - zaključila je premijerka.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike