Tukli su ih i šutirali cokulama: Otac pretučenog Srbina tvrdi da ih pripadnici Rosu ništa nisu pitali niti su im tražili dokumenta

08.03.2023

13:52

0

Autor: I.K.

Napad se desio u utorak uveče oko 19.15 sati

Tukli su ih i šutirali cokulama: Otac pretučenog Srbina tvrdi da ih pripadnici Rosu ništa nisu pitali niti su im tražili dokumenta
Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Dvojica srpskih mladića L.Đ. (23) i Đ.M. (24) pretučeni su od specijalaca Rosu bez ikakvog povoda. Oni su pregledani u bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici odakle su pušteni na kućno lečenje.

Prema rečima oca jednog od njih oni su se polako kretali kolima, jer su tražili mobilni telefon koji su prethodno izgubili. Odjednom su ih presreli pripadnici Rosu.

-Prvo jednim, a potom i drugim džipom, njih osmorica, preprečili su im put. Prvo su iz auta izvukli Đorđa i počeli da ga tuku i šutiraju cokulama, a potom i mog Lazara. Niti su ih šta pitali niti su im tražili dokumenta. Jednostavno nisu znali ni koga tuku, ni zbog čega ih tuku, priča za Novosti Miloica Đoković iz Jošanice nadomak Leposavića.

Napad se desio u utorak uveče oko 19.15. Dodaje da su potom detaljno pretresli i njih i auto, navodno zbog sumnje u šverc, ali ništa nisu našli.

- Mog Lazara i njegovog druga Đorđa specijalci su tukli bez razloga iz čistog mira što je strašno jer svi mi možemo biti na njihovoj meti iživljavanja. Ovo je zaista prelilo kap, ne zna čovek više ni šta će ni kuda će. Cele noći nisam oka sklopio, dodaje Milioca.

Dragoš Mićović, Đorđev otac ističe da se incident dogodio na kilometar i po od njihove kuće u selu Gnježdane.

-Posle incidenta i prebijanja kada su se vratili kući deca nisu smela odmah ni da nam kažu šta se dogodilo bojeći se verovatno naše reakcije, ali smo videli njihovu uznemirenost i povrede po licu. Po glavi su ih tukli rukama, a cokulama po telu, po rebrima. Lazara su, kako mi je ispričao sin, bacili i na zemlju uperivši pušku u njega, priča Dragoš Mićović, Đorđev otac. 

Potom su oba mladića odveli na pregled u zdravstvenu ustanovu u Leposaviću, a odatle sa uputima u bolnički centar u Kosovsku Mitrovicu gde su im sanirane povrede i gde su zadržani tokom noći, a jutros su pušteni na kućno lečenje. 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike