Izvukli ih iz automobila, pa udarali u glavu: Pripadnici ROSU pretukli dva srpska mladića kod Leposavića

08.03.2023

09:41

0

Oni su pregledani na odeljenju hirurgije u KBC u Severnoj Mitrovici i njihovo stanje je pod nadzorom

Izvukli ih iz automobila, pa udarali u glavu: Pripadnici ROSU pretukli dva srpska mladića kod Leposavića
kosovska policija - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Pripadnici Specijalne jedinice policije ROSU u selu Jošanica kod Leposavića maltretirali su i naneli telesne povrede srpskim mladićima L. Đ. (23) i Đ. M. (24), koji žive u tom selu.

Oni su pregledani na odeljenju hirurgije u KBC u Severnoj Mitrovici, njihovo stanje je pod nadzorom i zasada se osećaju dobro.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdio Đ. M., on i L. Đ. su se automobilom kretali polako, kada su ih pripadnici ROSU zaustavili i izvukli uz automobila, a zatim počeli da udaraju u glavu.

- Oko 19.30 krenuli smo polako kolima kroz selo da tražimo moj izgubljeni telefon. Vozio sam polako kada su nas presrela dva džipa iz kojih je izašlo osam uniformisanih specijalaca. Prišli su, izvukli nas iz kola i počeli da nas maltretiraju. Udarali su nas u glavu u rebra, i kada su shvatili da ovde živimo, pustili su nas da odemo kućama. Obojica smo u bolnici na hirurgiji, bole nas rebra, ali zasada smo dobro i na posmatranju - kazao je Đ. M.

On je dodao da slučaj nisu prijavili policiji.

Dvojica napadnutih u međuvremenu su pušteni na kućno lečenje iz KBC u Severnoj Mitrovici.

Podsetimo, juče je na administrativnom prelazu Bela Zemlja uhapšen Srbin Zlatan Arsić (45), pod sumnjom za ratne zločine. Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je hapšenje Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici novi vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra. 

Kancelarija za KiM Arsiću je odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo onlajn

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike