Oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju nakon hapšenja Arsića

08.03.2023

08:15

0

Autor: J. S. J.

Arsić je pripadnik Kosovske policije i postavlja se logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin

Oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju nakon hapšenja Arsića
Copyright AP Photo/Visar Kryeziu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je hapšenje Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici novi vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra kojima Priština presuĐuje u javnosti i pre završetka samog sudskog procesa.

Kancelarija za KiM Arsiću je odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros je obišla porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku.

- Arsić je pripadnik Kosovske policije i postavlja se logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin? To otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, a tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i pre suđenja i odluke suda - saopštili su iz Kancelarije.

Ddodaju da to jasno govori da za Srbe na KiM nema ni prava ni pravde, da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime im se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje.

- O svemu ovome Kancelarija će obavestiti i međunarodne institucije koje deluju na prostoru KiM - zaključili su.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike