Predsednik Srbije iz Katara najavio moguće investicije: Zahvalan sam na gostoprimstvu, značajan razgovor sa Al Tanijem

05.03.2023

07:31

0

Autor: Ekipa 24sedam

Predsednik se obratio jutros i saopštio da je obavio značajan razgovor sa gospodinom Al Tanijem

Predsednik Srbije iz Katara najavio moguće investicije: Zahvalan sam na gostoprimstvu, značajan razgovor sa Al Tanijem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright TANJUG/ Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Kataru na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija, sastao se sa šeikom Tamim bin Hamad Al -Tanijem, emirom Katara, što je njihov prvi susret do sada.

Vučić i emir Katara sastali su se u Nacionalnom kongresnom centru Katara u Dohi, a  glavne teme sastanka bile su unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, ekonomija, trgovina, investicije.

Predsednik se obratio jutros i saopštio da je obavio značajan razgovor sa gospodinom Al Tanijem.

-Zahvalan sam na gostoprimstvu i prilici koja nam je ukazana, velika čast je da smo imali prvi bilateralan sastanak. Ovde je 46 zemalja, 33 su iz Afrike, 9 iz Azije, tri sa Pacifika i jedna sa Kariba, ovde je veliki broj naših prijatelja. Ovde je i predsednik Poljske, predsednica Slovenije i sa njima sam dugo razgovorao. Ovo je skup od ogromnog značaja za našu zemlju, rekao je Vučić obraćajući se iz Katara.

Što se tiče sastanka sa Emirom, razgovarali su o njegovoj skoroj poseti, investicijama u Srbiju, o energetici i drugim investicijama.

-Ja sam izdvojio posebnu temu, Er Srbija je danas u srpskim rukama, pripada srpskoj državi, poslujemo odlično, imali smo čisti profit, ali znamo da neće situacija u budućnosti biti uvek tako povoljna, pa sam zamolio emira Katara da nam pomogne da nam postanu strateški partner. Oni će poslati svoje timove, da razgovaraju sa našim timpvima o verujem da ćemo ga uskoro ugostimo u Beogradu. Ovo bi za nas bila strašno važna investicija. Da bismo imali ubrzani rast, da napredujemo onako kako mi želimo, da ostvarujemo snove, moramo da verujemo u njih i da radimo. Pogledajte kako nam se ulepšava aerodrom. Zato je bio važan aerodrom. Er Srbija je uspela da napravi fantastične rezultate, rekao je Vučić iz Katara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike