Predsednik Vučić o EU sporazumu: Nijedno slovo nisam sakrio od naroda

28.02.2023

12:41

0

Autor: I.K.

Nakon potpisivanja sporazuma predsednik Srbije odgovarao je na pitanja o jučerašnjem dijalogu u Briselu

Predsednik Vučić o EU sporazumu: Nijedno slovo nisam sakrio od naroda
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se danas, nakon potpisivanja sporazuma kojim EU poklanja Srbiji 600 miliona za prugu na koridoru Beograd-Niš, o jučerašnjem sastanku u Briselu.

On je najavio da će večeras u obraćanju detaljno odgovoriti na sve neistine i manipulacije.

-Dobio sam od evropskih prijatelja priznanje za vrlo konstantnu politiku i stavove. Mi drugačije vidimo u odnosu na 22 zemlje EU situaciju na Kosovu, ali to nije od danas, juče, pa ni od 2008. godine. Ne znam kako su se svi iznenadili ovim planom, a lično sam pročitao u Skupštini sve te teške članove. Pa jel su svi prespavali ili su se pravili da nisu čuli. Danas je tema 600 miliona koje smo dobili, a večeras ću govoriti o svakom slovu i tački i zapeti tog plana. Od naroda nikada ništa nisam krio pa neću ni danas ni sutra, i sada možete da vidite da nijedno slovo nisam sakrio ni slagao. Oni znaju šta sam rekao i Makronu i Šolcu i Meloni, svim evropskim liderima, istakao je Vučić u odgovoru na pitanje novinara o sastanku u Briselu.

Podsetimo, Srbija je danas sa EU potpisala sporazum, kojim na Unija donira 600 miliona za razvoj železničkog koridora koji će povezivati Niš sa Beogradom, ali i dalje do Budimpešte.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike