Đurić: Lažima na račun Vučića nećete sačuvati KiM u sastavu Srbije, već ćete pomoći Kurtijevoj vladi

28.02.2023

10:10

0

Autor: I.K.

"Društvena i politička stabilnost trn je u oku svima koji su protiv Srbije", smatra Đurić

Đurić: Lažima na račun Vučića nećete sačuvati KiM u sastavu Srbije, već ćete pomoći Kurtijevoj vladi
ambasador Marko Đurić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić poručio je pojedinim političkim akterima da lažima na račun predsednika Aleksandra Vučića, kao i "prejudiciranjem ishoda razgovora", neće sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, već će pomoći Kurtijevoj vladi da umanji pritisak na sebe zbog odbijanja ZSO.

- Za oko i dušu ružnim korišćenjem teme pregovora o KiM za svrhu i potrebe dnevne politike dok se pregovori još uvek uveliko odvijaju, etiketiranjem i formiranjem linč rulje, politički akteri koji za to nisu ni izabrani ni vlasni, a očigledno ni dorasli, sužavaju manevarski prostor srpske strane u veoma složenom geopolitičkom momentu i direktno oštećuju državnu poziciju Srbije u procesu dijaloga - ukazao je Đurić povodom jučerašnje runde razgovora u Briselu.

Ambasador je poručio tim političkim akterima da vođenjem negativne i kampanje dezinformacija na temi KiM pomažu Prištini da krivicu za svaki dan bez sprovođenja ranijih sporazuma, prihvatanja kolektivnih prava Srba na KiM, u očima međunarodne zajednice prebace baš na Srbiju.

- Još značajnije, ovime se na posredan način, ali sasvim nedvosmisleno, otežava i položaj Srba na KiM - zaključio je Đurić u objavi na društvenim mrežama.

On je istakao da ovo nije vreme za juriš na fotelje, ni za sejanje razdora i netrpeljivosti u društvu, već da je vreme za slogu, poverenje u za to izabrane nosioce institucionalne odgovornosti koji za svoj rad polažu i polagaće uvek račune narodu u demokratski predviđenoj proceduri. 

- Društvena i politička stabilnost trn je u oku svima koji su protiv Srbije - smatra Đurić. 

On je napomenuo i da je primećeno da se u kampanju o navodnoj izdaji uključio i deo Kurtijevih trol farmi na društvenim mrežama. 

- Pozivam sve časne ljude, bez obzira na političko opredeljenje, da ne budu deo tog hora - dodao je ambasador Srbije u SAD.

 

 

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike