Petković: Vučić se bori za ZSO i Briselski sporazum, Kurti primenjuje trikove!

27.02.2023

19:02

0

Petković je rekao da je važno da građani Srbije znaju da Kurti na sve načine pokušava da izbegne obaveze Prištine vezane za ZSO

Petković: Vučić se bori za ZSO i Briselski sporazum, Kurti primenjuje trikove!
Petar Petković - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je važno da građani Srbije znaju da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu bori i insistira na Zajednici srpskih opsstina, na poštovanju Briselskog sporazuma dok se premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti koristi trikovima kako bi sve to izbegao.

Petković je za TV Pink rekao iz Brisela u pauzi nakon bilateralnog sastanka koji je predsednik Vučić imao sa zvaničnicima EU Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom da je važno da građani Srbije znaju da Kurti na sve načine pokušava da izbegne obaveze Prištine vezane za ZSO na različite načine uz korišćenje različitih trikova.

- Predsednik se bori i insistira na ZSO jer je to obaveza koja postoji već 10 godina, tako da imamo trikove Kurtija i sa druge strane predsednika Vučića koji se bori za ZSO, oko toga se u Briselu lome koplja, i atmosfera je teška - rekao je Petković.

Simić: Srbi na KiM imaju poverenje u Vučića

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavo je danas da Srbi na Kosovu i Metohiji imaju poverenje u Vučića, jer znaju da se on bori za njihov opstanak na KiM, kao i za mir i sigurnost.

- Bez obzira ko se nalazi sa druge strane pregovaračkog stola, mi znamo da predsednik Vučić nosi na sebi težak teret borbe za srpske interese u suženom prostoru pod snažnim međunarodnim pritiskom. Ali Srbi na KiM imaju puno poverenja u njega i naš pregovaračkih tim i znaju da će se boriti najbolje moguće u ovim okolnostima - rekao je Simić za TV Pink.

Na pitanje vezano za ZSO i to da deo javnosti u Srbiji ocenjuje da je danas dan D, i da će sve biti potpisano, Petković je rekao da danas nije nikakav dan D.

- Nije nikakav dan D, građani Srbije će dobro videti šta je ono šta radi predsednik Vučić i pokazaće se ono što radi opozicija koja na sve načine pokušava da oštete svoju državu - rekao je Petković i naglasio da je Srbija u Briselu usredsređena na dijalog i ZSO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike