Predsednik Vučić se upravo oglasio iz Brisela: Građanima Srbije poslao jaku poruku! (FOTO)

27.02.2023

17:24

0

Autor: Ekipa 24sedam

Sastanak Beo­grada i Prištine biće održan uskoro i vodiće se razgovori oko francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Metohiju, kao i pitanje Zajednice srpskih opština

Predsednik Vučić se upravo oglasio iz Brisela: Građanima Srbije poslao jaku poruku! (FOTO)
Vučić - Copyright Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Brisela neposredno uoči sastanka sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija.

Sastanak Beo­grada i Prištine se trenutno održava i vode se razgovori oko francusko-nemačkog predloga za Kosovo i Metohiju, kao i pitanje Zajednice srpskih opština.

 

 

Na zvaničnom Instagram profilu predsednik Vučić je napisao:

-  Hvala svima koji imaju poverenje u svoje državno rukovodstvo, i koji veruju da ćemo uraditi ono što je najbolje za našu zemlju."

Podsetimo, u Briselu se danas, na poziv visokog predstavnika EU Žozepa Borelja, a uz posredstvo EU izaslanika Miroslava Lajčaka, nastavlja dijalog Beograda i Prištine.

Prema objavljenom rasporedu prvo su predviđeni pojedinačni sastanci sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljibnom Kurtijem, posle čega bi trebalo da usledi zajednički sastanak.

Glavna tema današnjih susreta trebalo bi da bude predloženi evropski plan kao osnova za buduću normalizaciju odnosa, ali i konačan dogovor o formiranju Zajednice srpskih opština što je obaveza koju je Priština preuzela još pre 10 godina, kad je potpisan Briselski sporazum.

Iako Kurti uporno odbija formiranje ZSO, pravdajući se da to navodno nije u skladu sa ustavom tzv. Kosova, EU i SAD u svim izjavama insistiraju da ZSO mora biti formirana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike