Petković reagovao na skandal Kamberija: Obeležavanje godišnjice provokacija Prištine, ne postoji Kancelarija za vezu

23.02.2023

13:09

0

"Ovde je reč o čistoj provokaciji Prištine. Po Sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu", rekao je Petković

Petković reagovao na skandal Kamberija: Obeležavanje godišnjice provokacija Prištine, ne postoji Kancelarija za vezu
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković istakao je da skup u Beogradu, na kojem je obeležena godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti takozvanog Kosova, ne može da bude zvaničan "jer je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje prištinski oficir za vezu" i ocenio da je reč o "čistoj provokaciji" Prištine. 

Petković je na Tviteru ocenio i da su se pojedinci, poput lidera Dveri Boška Obradovića, obradovali tom događaju kako bi mogli da napadnu Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića. 

"Čista zloupotreba i bezobrazluk i srpske opozicije i Prištine. Ponovo su na istom zadatku!", poručio je Petković.

On je, nakon što je poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi saopštio da je godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova obeležena u Beogradu u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine, naglasio da, prema Briselskom sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU.

"Ovde je reč o čistoj provokaciji Prištine. Po Sporazumu, ne postoji Kancelarija za vezu, već samo oficir za vezu čiji se radni prostor nalazi u zgradi Delegacije EU. Ovaj skup je organizovan u dnevnoj sobi privatnog stana koji iznajmljuje Prištinski oficir za vezu i to ne može biti zvanično", poručio je Petković. 

Obradović je prethodno na Tviteru optužio vlast da dok ona, kako tvrdi, "hapsi srpske rodoljube zbog poštovanja Ustava i borbe za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, paralelno dozvoljava proslavu tzv. kosovske nezavisnosti i slavljenje ukrajinskog neonacizma u sred Beograda".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike