Vučić: Ponosni na prijateljstvo sa UAE - jednim od glavnih faktora mira (FOTO)

21.02.2023

17:25

0

Saglasili su se da je zalaganje za mir neophodno u međunarodnim odnosima, i da su Srbija i UAE posvećene tom cilju

Vučić: Ponosni na prijateljstvo sa UAE - jednim od glavnih faktora mira (FOTO)
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

U Abu Dabiju, tokom radne posete, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje UAE.

"Sa prijateljem šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom nastavio sam odlične razgovore koje smo započeli u Beogradu u januaru ove godine, sa posebnim fokusom na još brži razvoj sveobuhvatne i strateške bilateralne i ekonomske saradnje između Srbije i UAE", rekao je predsednik Vučić.

Takođe, razmenili su mišljenja o najnovijem razvoju geopolitičke situacije i poremećajima u arhitekturi međunarodnih odnosa, koji su otvorili brojne nove konflikte i doneli veliku neizvesnost i duboke podele između nacija i država. 

 

 

Saglasili su se da je zalaganje za mir neophodno u međunarodnim odnosima, i da su Srbija i UAE posvećene tom cilju.

- U vremenima kada se stvaraju nova savezništva, Srbija sa ponosom ističe prijateljstvo sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao jednim od glavnih faktora mira ne samo na Bliskom istoku, već i u širem svetu.

Predsednik Vučić zahvalio se na čvrstom i iskrenom partnerstvu, dragim prijateljima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, na svom Instagram profilu.

Tokom posete, ranije se sastao i sa predsednikom UAE, šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, sa kojim je razgovarao o geopolitičkoj situaciji i unapređenju odnosa i saradnje dve zemlje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike