Ponovo nam je ukazana ogromna čast! Šeik Bin Zajed sa predsednikom Vučićem na srpskom štandu na sajmu vojne opreme

21.02.2023

10:07

0

Autor: I.K.

Predsednik Srbije najavio je potpisivanje ugovora u narednih 48 sati o kupovini tzv. dronova samoubica

Ponovo nam je ukazana ogromna čast! Šeik Bin Zajed sa predsednikom Vučićem na srpskom štandu na sajmu vojne opreme
šeik bin Zajed sa predsednikom Vučićem na srpskom štandu na sajmu vojne opreme u Abu Dabiju - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovo visočanstvo šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan obišli su srpski paviljon na sajmu vojne opreme "Idex 2023" u Abu Dabiju.

- Ponovo nam je ukazana ogromna čast! Od preko 1.300 izlagača iz 65 zemalja, kao i 350 visokih delegacija iz celog sveta, predsednik UAE, pokrovitelj sajma i naš prijatelj šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan posetio je i paviljon Srbije. Sa ponosom smo pokazali neke od proizvoda naše odbrambene industrije, uz dogovor da dodatno konkretizujemo razgovore o saradnji u ovoj oblasti - poručio je uz fotografije susreta predsednik Vučić.

 

 

Kao što smo objavili, predsednik Srbije najavio je potpisivanje ugovora u narednih 48 sati o kupovini tzv. dronova samoubica, koji će postati deo redovnog naoružanja Vojske Srbije.

- Doveli smo privatnike koji su predstavili svoje razvojne projekte. Mnogo toga smo mogli da naučimo u sveopštoj trci za opremom. Velika je trka za dronovima, oruđem i opremom koja uništava dronove. Mi ćemo u roku od 48 sati potpisati prvi ugovor sa UAE o kupovini dronova i biće brzo na teritoriji Srbije. To su dronovi samoubice, a biće deo naoružanja Vojske Srbije - rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike