Vučić: Plate u odbrambenoj industriji Srbije će značajno rasti, sve što proizvedemo možemo da prodamo

21.02.2023

11:04

0

Predsednik je istakao da će Srbija dok je on predsednik da razvija svoju industriju, da se štiti i da prodaje oružje

Vučić: Plate u odbrambenoj industriji Srbije će značajno rasti, sve što proizvedemo možemo da prodamo
Ministar Vučević i predsednik Vučić na sajmu vojne opreme u Abu Dabiju - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na sajmu naoružanja u Abu Dabiju da će u srpskoj odbrambenoj industriji značajno rasti plate, jer je "tržište neverovatno, svi hoće da ratuju i spremaju se za rat".

"Sve što proizvedemo možemo da prodamo. A da to nije moralno kažite ljudima u Kragujevcu, Čačku, Lučanima, Obrenovu, Bariču... kažite da će da ostanu bez posla posle 50 godina, jer mi nećemo da učestvujemo u prodaji oružja. Ja to neću da im kažem", rekao je Vučić odgovarajući na novinarska pitanja.

On je istakao da će Srbija dok je on predsednik da razvija svoju  industriju, da se štiti i da prodaje oružje.

"Nismo započeli nijedan rat, da ratujemo nećemo, sem ako nismo napadnuti, ako hoćete možemo da pomognemo, a interesuje nas naša vojska, a onda, koliko ćemo da radimo. Tako se racionalno ponaša", ocenio je Vučić.

On je rekao i da ništa više iz Srbije neće da se izvozi osim onoga sto je višak, kao što je municija.
Vučić je naveo da će do kraja godine biti 40 modernizovanih tenkova, ali je napomenuo i da je usko grlo Tehničko remontni zavod Čačak koji ne može sve da postigne.

 

 

"Zavod je od ogromnog značaja za Vojsku Srbije, jer sve tenkove tamo modernizujemo, kao i borbeno oklopna vozila. Oni sad  dobijaju pare, ali neće moći da isporuče za 300 miliona do kraja 2024. godine teško oruđe..., to je 200 komada teške tehnike", precizirao je Vučić.

On je dodao da se sada ide na velike serije proizvodnje Pasarsa, i da se ide na integraciju sa Mistralom i dodaje da je u tom smislu sve rešeno sa Francuzima.

Napomenuo je da Srbija sada ne može da dobije "pancire" zbog rata u Ukrajini, ali se razmišlja kako da se doradi potojeći S1.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike