U Prištini saslušana dva svedoka protiv bivšeg policajca Slađana Trajkovića

16.02.2023

10:04 >> 14:03

0

Prethodno saslušanje planirano je 6. februara, ali je tog dana odloženo

U Prištini saslušana dva svedoka protiv bivšeg policajca Slađana Trajkovića
Slađan Trajković - Copyright Privatna arhiva

Saslušanje svedoka u slučaju bivšeg policajca Slađana Trajkovića, koga privremene prištinske institucije terete za navodni ratni zločin, počelo je danas u zgradi glavne policijske stanice u Prištini.

Prethodno saslušanje planirano je 6. februara, ali je tog dana odloženo.

U međuvremenu, porodica i advokat Slađana Trajkovića ukazuju na njegovo pogoršano zdrastveno stanje, te očekuju da mu se omogući lečenje u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici.

Kako su rekli Trajkovićev advokat  Dejan Vasić i porodica, od  planiranih devet, salušana su dva svedoka. Vasić je rekao je da do okončanja same istrage neće iznositi zaključke o samom procesu saslušanja svedoka.

„Potrudićemo se da od strane suda koliko god to bude bilo u našoj mogućnosti da izdejstvujemo njegovu odbranu iz kućnog pritvora do kraja istražnih radnji. Slađan je snažno motivisan da u istrazi učestvuje i siguran sam sto procentno da ćemo do kraja pokazati da apsolutno ne postoji nikakva njegova umešanost u događaje koji mu se stavljaju na teret“, kaže Vasić.

Advokat je zajedno sa porodicom upozorio na njegovo loše zdrastveno stanje, te da je zbog hroničnih bolesti koje ima najbolje da ima medicinsku negu lekara koji su do sada brinuli o njegovom zdrastvenom stanju u KBC-u Kosovska Mitrovica.

Trajkovićeva supruga Suzana je još jednom ponovila da je Slađan nevin.

„Apelujemo na prištinsko pravosuđe da svoju dužnost obavljaju profesionalno i po savesti. Htela bih još jednom da zamolim prvenstveno prištinsko pravosuđe da se Slađanu omogući da se brani sa slobode ili da se prebaci u KBC u Kosovskoj Mitrovici, prvenstveno zbog njegovog zdrastvenog stanja“, istakla je Trajković.

Printscreen/Kosovonline
supruga uhapšenog Slađana, Suzana Trajković

 

Ona je apel danas uputila i predstavnicima međunarodne zajednice.

„Da se uključe u tok suđenja ili nadgledanje da se vidi kakva se nepravda čini Srbima. Jer, pravo da vam kažem, od svedoka ne očekujem ništa, to su navodno lažni svedoci, mi znamo da je Slađan nevin“, naglasila je ona.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice. Privremene prištinske institucije terete ga za navodni ratni zločin počinjen u Vučitrnu 1999. godine. 

Od trenutka hapšenja Slađan Trajković nalazi se u pritvorskoj jedinici u Podujevu. Uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice, tokom trajanja barikada na severu Kosova. 

Od 2013. godine integrisan je u Kosovsku policiju, koju je napustio zajedno sa svojim kolegama kada su Srbi u novembru napustili prištinske institucije na severu pokrajine. 

Prištinske vlasti terete ga za navodni ratni zločin počinjen u Vučitrnu 1999. godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike