Petković: Antisrpsko divljanje kod Predsedništva bolje ne bi osmislio ni Kurti

16.02.2023

07:10

0

-I jedni i drugi imaju zajedničku metu - predsednika Aleksandra Vučića zbog njegove nepokolebljive borbe za Kosovo i Metohiju, za Srbiju, kaže Petković

Petković: Antisrpsko divljanje kod Predsedništva bolje ne bi osmislio ni Kurti
Petar Petković - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Člana Predsedništva SNS Petra Petkovića izjavio je da antisrpsko divljanje dela opozicije, ekstremističkih grupa i restlova bivšeg režima ispred zgrade Predsedništva i to baš na Sretenje i Dan državnosti Srbije, bolje ne bi osmislio ni Aljbin Kurti.

-I jedni i drugi imaju zajedničku metu - predsednika Aleksandra Vučića zbog njegove nepokolebljive borbe za Kosovo i Metohiju, za Srbiju. Huligansko delovanje antisrpske koalicije je večeras pokazalo da je njihov jedini program poziv na ubistvo predsednika Vučića. Zbog toga nadležne institucije Srbije hitno moraju da reaguju -naveo je Petković u saopštenju.

Kako ističe, svaki iskreni patriota i Srbin zgrožen je rušilačkim, mrziteljskim pirom ultradesničara u Beogradu, ali su u Prištini itekako zadovoljni.

-Dok je Kurtijev poslanik predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, njegovom bratu i sinu pretio odmazdom, sada su tu politiku nasledili i nastavili prištinski eksponenti u Beogradu. Jasno su pokazali ko su i za čije interese rade, a to nisu interesi srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - kazao je Petković.

Navodi i da baš oni koji tvrde da bi da brane Kosovo i Metohiju, to rade idući na ruku Kurtiju i napadajući čoveka koji je jedina brana tzv. nezavisnom Kosovu i Kurtijevoj srbomrzačkoj politici.

-Smeta im Aleksandar Vučić jer je 27 zemalja povuklo priznanje Kosova, jer ne želi da prepusti Prištini stolicu u UN, jer mu ne pada na pamet da prećuti nijedan napad na Srbe već im se direktno suprotstavlja. Zbog toga je danas Vučić na meti nasilnika i divljaka, ali zbog toga ga i njegov narod na Kosovu i Metohiji još snažnije podržava, jer ne žele da mu Kurti i Kurtijevi eksponenti kroje sudbinu - poručio je Petković. 

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike