Uhapšenom Srbinu sa Kosmeta zdravstveno stanje sve gore: Kurtija nije briga za srpske živote

03.02.2023

13:00

0

Autor: 24sedam

S obzirom na pogoršanje zdravstvenog stanja Slađana Trajkovića danas ću hitno uložiti zahtev za vanredno preispitivanje zakonitosti njegovog pritvora, rekao je Vasić

Uhapšenom Srbinu sa Kosmeta zdravstveno stanje sve gore: Kurtija nije briga za srpske živote
Slađan Trajković - Copyright Privatna arhiva

Advokat Dejan Vasić koji zastupa uhapšenog Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika kosovske policije, kaže da će zbog pogoršanog zdravstvenog stanja Trajkovića hitno tražiti meru kućnog pritvora.

- S obzirom na pogoršanje zdravstvenog stanja Slađana Trajkovića danas ću hitno uložiti zahtev za vanredno preispitivanje zakonitosti njegovog pritvora bazirajući se na njegovo zdravstveno stanje koje zahteva posebnu negu od strane lekara u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica - rekao je Vasić.

Vasić kaže da će u zahtevu tražiti meru kućnog pritvora i da to ne bi bio usamljeni slučaj u sudskoj praksi na tzv. Kosovu.

- Zbog dosadašnje prakse sudova na Kosovu, gde osumnjičeni kaznu izdržavaju u kućnom pritvoru, sudu sam dostavio sva imena ovakvih slučajeva - dodao je Vasić.

Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. On se tereti za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Osnovni sud u Prištini produžio mu je sredinom januara meru pritvora na još dva meseca.

BONUS VIDEO

TANJUG

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike