Ministar Gašić: Policija će zaštititi ustavni poredak i bezbednost, građani treba da budu sigurni

16.02.2023

09:26

0

Autor: I.K.

Ultradesničarske grupe izazvale su juče incidente ispred Predsedništva, upućivali pretnje predsedniku Vučiću, gazili srpsku zastavu

Ministar Gašić: Policija će zaštititi ustavni poredak i bezbednost, građani treba da budu sigurni
ministar Bratislav Gašić - Copyright TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti ni nasilnim pojedincima ni grupama da ugrožavaju ustavni poredak Republike Srbije, bezbednost, mir i sigurnost svih njenih građana.

"Srpska policija je spremna da, u svakom trenutku, brzo i odgovorno reaguje na svaki pokušaj ekstremista da ruše Srbiju histerijom i nasiljem i naoružani hodaju ulicama naše zemlje", rekao je Gašić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naglasio da će se "svako ko pokuša da svoje nečasne motive i ciljeve sprovede pretnjama, nasiljem, oružjem, suočiti sa odlučnim i nepokolebljivim odgovorom Ministarstva unutrašnjih poslova".

"Građani treba da budu sigurni u snagu, spremnost i odlučnost svoje policije za očuvanje njihove bezbednosti", rekao je Gašić.

Podsetimo, ultradesničarske grupe izazvale su juče incidente ispred Predsedništva, upućivali pretnje predsedniku Vučiću, gazili srpsku zastavu, a policija je uhapsila nekoliko pripadnika neformalne ultradesničarske grupe "Narodne patrole" koji su priznali da su imali plan da sruše Vladu i pucaju na Predsedništvo. Policija je prilikom hapšenja našla i oružje.

Predsednik Srbije sastao sa sinoć sa čelnicima MUP-a i bezbednosnih agencija nakon pretnji izrečenih na protestu protiv politike vlasti prema Kosovu i Metohiji. Vučić je kazao da su analizirali stanje javnog reda i mira i da je situacija pod kontrolom nadležnih državnih organa.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike