Da još pripremljeniji dočekamo sledeću klasu vojnika: Ministar Vučević u kasarni u Leskovcu

10.02.2023

13:18

0

Autor: I.K.

Vučević je obišao i spomen obeležje junacima odbrane SRJ

Da još pripremljeniji dočekamo sledeću klasu vojnika: Ministar Vučević u kasarni u Leskovcu
ministar Vučević u kasarni u Leskovcu - Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Treći centar za obuku u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Leskovcu.

Ministra Vučevića dočekao je komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, sa komandantima brigada i centara Komande za obuku, a na sastanku koji je usledio su razgovarali o ključnim zadacima i planovima za naredni period.

Ministar Vučević istakao je da je posetu Jablaničkom okrugu započeo obilaskom ove kasarne.

"Sagledali smo sve ono što je pred nama i šta dalje da radimo da još pripremljeniji dočekamo sledeću klasu vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka, ali i ono što radi, sveukupno u svojim misijama i zadacima Komanda za obuku, a što je daleko složenije i sveobuhvatnije", rekao je Vučević.

Vučević je obišao i spomen obeležje junacima odbrane SRJ poginulim u zoni odgovornosti 549. motorizovane brigade, gde je odao poštu nastradalima.

"Velika je čast za mene da sam obišao ovo sveto mesto, spomen obeležje posvećeno herojskoj 549. motorizovanoj brigadi, ljudima koji su branili našu državu Srbiju tamo gde je bilo najteže, u zoni na KiM koja je bila izložena i NATO agresiji i terorističkim napadima OVK " naglasio je ministar Vučević.

Prema njegovim rečima, to je nešto što nikog ne može i ne bi smelo da ostavi ravnodušnog.
"Ne da bi ostali zaglavljeni u prošlosti, nego da bi razumeli kakve smo žrtve podneli da bi danas slobodno ovde hodali i pričali, razgovarali, pravili nove planove i razumeli našu odgovornost prema budućim generacijama.

Veoma sam zadovoljan aktivnostima koje Komanda za obuku Vojske Srbije radi, ukupnim zadacima i misijama koje definiše i Generalštab Vojske Srbije i Ministarstvo odbrane i ono što očekuje država Srbija" zaključio je ministar Vučević.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike