Vučić otkrio zbog čega su narušeni odnosi sa SPS: Oni očigledno nisu imali poverenja u nas, nemam ni ja u njih

07.02.2023

18:10

0

Autor: M. Vu.

Predsednik Srbije dodaje da se mnogi sklanjaju kada dođu teška vremena, i da puste da tuku po Vučiću

Vučić otkrio zbog čega su narušeni odnosi sa SPS: Oni očigledno nisu imali poverenja u nas, nemam ni ja u njih
Aleksandar Vučić i Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se večeras oglasio povodom narušenih odnosa sa Socijalističkom partijom Srbije. Vučić dodaje da se mnogi sklanjaju kada dođu teška vremena, i da puste da tuku po Vučiću.

- Video sam i to da je krenuo napad na nas u Skupštini, ponosan sam na ljude iz SNS koji su bili jedinstveniji nego ikada. Govorim o svim članovima poslaničke grupe. To sam mogao da vidim i danas, naravno uz svu zabrinutost u rukovodstvu SNS. Žao mi je što nisam to video kod ostalih. Što se naše reakcije tiče, o tome sam pričao i sa Dačićem. Ne mislim da je važno ko je koga zvao, niti da pravimo španske serije. Ništa se neće dogoditi preko noći, a ono što se dogodilo je značajno narušilo naše odnose - rekao je predsednik u "Nacionalnom dnevniku".

On dodaje da će se sutra videti sa Dačićem, i da ne misli da su u ovom trenutku izbori dobro rešenje za našu zemlju.

Tanjug/Jadranka Ilić
 

- Imamo mnogo stvari koje moramo da uradimo, kako bi građani i leto i zimu dočekali sigurno i na najbolji način. Oni očigledno nisu imali poverenja u nas, lično ni ja nemam poverenja, ali država je iznad ličnih odnosa. Mi poštujemo tu partiju, ali sada znamo da u teškim vremenima možemo da se oslonimo samo na sebe. Neću ni da pričam o drugim stvarima i projektima koji za cilj imaju mogućnost pravljenja neke druge većine, kako po rejtingu, tako i na druge načine. To je sve ok, ali nemojte od nas da očekujete da se tome ne suprotstavimo - istakao je Vučić.

Zašto SPS ćuti?

Između ostalog, predsednik Vučić se tokom razgovora dotakao i teme ćutanja SPS-a. Rekao je da svi na političkoj sceni vole da glume žrtve, i onda postavio pitanje koliko je puta pomenut Briselski sporazum u Skupštini negativno.

- 190 puta, i svaki put sam ja pomenut kao krivac, a ne onaj koji ga je potpisao. I ja nemam problem sa time. Kada je potpisan, ja sam otišao u Mitrovicu da ga branim. Ja mislim da u politici ne sme da bude foliranja, čak i kada je teško i loše morate biti otvoreni. Na dnevnim nivou ima 180 tekstova objavljenih protiv mene u mejnstrim medijima. Samo kod njih, ne u ovom ludilu, kod Brkića i tako dalje. A recite mi koliko ima negativnih tekstova o toj političkoj partiji. A ja na kraju diktator? I tako sam diktator od Tadića, Koštunice, Miloševića i ostalih, koji nikada nisu bili na Skupštinskim raspravama - kaže on.

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike