"Plan je bio da me optuže za izdaju!": Vučić otkrio pozadinu haosa u parlamentu

07.02.2023

17:57

0

Autor: M. Vu.

Predsednik je govorio o sednici o Kosovu i Metohiji koja je podržana prošle nedelje u parlamentu

"Plan je bio da me optuže za izdaju!": Vučić otkrio pozadinu haosa u parlamentu
Vučić u Skupštini - Copyright Printscreen/RTS2

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u Nacionalnom dnevniku na Televiziji Pink. Predsednik je govorio o sednici o Kosovu i Metohiji koja je podržana prošle nedelje u parlamentu.

 

- Mnogo smo važnih stvari pokrenuli, ljudi su mogli da vide koje ozbiljno pristupio toj temi, a ko nije. To je sve bilo očekivano... Nadao sam se da će da podignu ruku i da govore o onome što je važno, ali... Mogli smo na referendumu da odbijemo nezavisno pravosuđe, a sa druge strane se razvijaju teorije zavere. Posle ništa ne može da vas iznenadi, lično sam uložio mnogo energije i truda, jer ne možete da dođete da sedite 22 sata u dva dana na sednicu i da odgovarate, a da niste pripremljeni. Nadam se da su mnogi shvatili u koliko smo teškoj poziciji.

Vučić tvrdi da je sve bilo isplanirano.

Printscreen/RTS2

- Mnogi su iznosili optužbe bez ikakvih dokaza. Ono što me je iznenadilo to da sam video da je to bilo pripremano i to može nekom političkom laiku da izgleda kao nešto spontano, ali sam siguran da je bilo planirano. Sve sam zaključio istog dana, kako je čitav performans bio isplaniran. Želeli su da me optuže za izdaju, a da mi ne pruže priliku da govorim. Onda su posle krenuli svi ka meni sa ciljem da izazovu reakciju. Želeli su da naprave i proteste, da se ponovo upada u Skupštinu... Nisu mislili da će neko biti toliko uporan, tražili su pauzu, ali je bio neko miran ko se nije pomerao sa svog mesta i nastavio da govori.

- Ne možete da se izborite protiv takvih stvari. To su sve naučeni političari, ali nema dubine, sadržaja, već samo kako će neko da iznese uvredu. Uvrede su u redu da se ponekad izgovore, to je svakodnevica, ali su se samo time koristili.

Bonus video.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike