Važan sastanak u podne, Vučić na razgovoru sa ministrima iz redova SNS

07.02.2023

08:40

0

Ministri u Vladi Srbije iz redova SNS razgovaraće sa predsednikom Vučićem na sastanku koji počinje u 12:15h

Važan sastanak u podne, Vučić na razgovoru sa ministrima iz redova SNS
predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/ Sava Radovanović

Ministri Vlade Srbije iz Srpske napredne stranke (SNS) sastaju se danas u 12.15 sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem.

To je potvrdio i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović

- Imali smo juče sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, bili smo jako negativno reagovali na određena dešavanja u Skupštini Srbije (tokom sednice o Kosovu i Metohiji) - rekao je Momirović za Radio televiziju Srbije.

Poručio je da se Vučić borio za narod na Kosovu, dodao da će u narednom periodu biti reči da li je ta politika imala adekvatnu podršku.

Kako su mediji javili juče, pozivajući se na nezvanična saznanja, Vučić je na sastanku vrha SNS rekao da je ta stranka na zasedanju Skupštine Srbije bila usamljena u odbrani državnih interesa.

- Veoma sam razočaran ponašanjem socijalista, koji su bili negde između, želeći da se dodvore svima - rekao je takođe Vučić.

Sa ministrima se kasno sinoć sastala i premijerka Ana Brnabić, a tim razgovorima prethodila je sednica Glavnog odbora stranke.

Kako smo već pisali, predsednik Srbije i SNS poručio je tada da "neće dozvoliti da partijski i privatni interesi vode državu" i da je spreman da ide na izbore kao kandidat za premijera.

Glišić: SPS nastavlja sa politikom flertovanja sa opozicijom

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, rekao je socijalisti "nastavljaju svoju praksu svakodnevnog flertovanja i udvaranja opoziciji".

O- obaveštavam ih da je SNS spremna danas da ide u opoziciju, ali da bude deo političkog mešetarenje neće nikada. Naša politika je ljubav i rad za Srbiju i naš narod, a ne fotelja po svaku cenu. Nije Vučić potpisao Briselski sporazum, ali jeste najzaslužniji za povlačenje priznanja Kosova što ste sebi kao zaslugu pripisivali sve ovo vreme. Ako se rukovodite narodnom izrekom da umiljato jagnje dve ovce sisa, niti ste vi jagnje, a još manje smo mi ovca, dosta je bilo vašeg sedenja na dve stolice! - naveo je Glišić posle sastanka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike