Premijerka Brnabić: Nije mi jasno zašto se Fridrih Ebert bavi osnivanjem ZSO

31.01.2023

14:40

0

Premijerka je zahvalila Fondaciji Fridrih Ebert na pomoći i podršci i dodala da se nada da je ta pomoć dobronamerna

Premijerka Brnabić: Nije mi jasno zašto se Fridrih Ebert bavi osnivanjem ZSO
Premijerka Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da nije videla nacrt statuta Zajednice srpskih opština na KiM koji je uradila Fondacija "Fridrih Ebert", ali da joj nije jasno zašto se oni bave osnivanjem ZSO jer, kako je istakla, zna se čiji je to posao - Upravljačkog tima.

"Jer, potpuno je jasno ko treba to da radi - Upravljački tim, u skladu sa onim ovlašćenjima i nadležnostima koji su definisani sporazumom iz 2015. godine. Dakle, tu nema nepoznanica. Imate nadležnosti ZSO, ovlašćenja ZSO, kojih ima 22, ako se ne varam i morate da imate Upravljački tim koji postoji i koji se zna kako se pravi i on treba da radi na ZSO", istakla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je zahvalila Fondaciji Fridrih Ebert na pomoći i podršci i dodala da se nada da je ta pomoć dobronamerna.

"Ali, ovlašćenja i nadležnosti ZSO se znaju, jer su definisana sporazumom iz 2015. godine. Upravljački tim je formiran još 2018. godine, ako se ne varam, i krenuo je da radi na statutu ZSO i za to je 2018. Priština dobila priznanje u izveštaju o napretku od Brisela i EK. Hajde da nastavimo tim putem koji je definisan 2015. i 2018. godine i da rade oni ljudi koji to treba da rade na osnivanju ZSO, u skladu sa ovlašćenjima definisanim sporazumom iz 2015. godine", poručila je premijerka.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike