Vučić: Mir u svetu više nije popularan, zabranjen je, ni misice na takmičenjima ne smeju da ističu da su za mir

30.01.2023

12:26

0

Autor: 24sedam

Predsednik Vučić ugostio je predsednika Češke Miloša Zemana

Vučić: Mir u svetu više nije popularan, zabranjen je, ni misice na takmičenjima ne smeju da ističu da su za mir
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je ugostio predsednika Češke Miloša Zemana u oproštajnoj poseti, a tokom obraćanja javnosti nakon susreta i potpisivanja sporazuma o saradnji u oblasti kulture, istakao je da dve države rade na zajedničkom ulaganju i u našu namensku industriju.

Vučić je tom prilikom istakao da, nažalost a na sreću po našu namensku industriju, pojam "mir u svetu" više nigde nije popularan, šta više, zabranjen je.

-Postoje češke fabrike koje žele dodatno ulaganje u našu namensku industriju, koju mi želimo da još unapredimo, a kao što znate reč mir više nije popularna u svetu. Ni misice na takmičenjima više ne smeju da kažu da su za mir u svetu. Samo svi moraju da budu za to da se pobedi onaj drugi. Bila španska liga, iznosili transparent na kojem piše "mir" i na ekranu pisalo pored naziva klubova - mir. Posle dva kola to su uklonili nego su stavili zastavu Ukrajine. Mir ne sme nigde više da spomene, a pošto je to tako i ja moram da brinem o našoj namenskoj industriji. Srpska namenska industrija će imati mnogo ulaganja i promena, da bi prodavala oružje. Mi ne prodajemo oružje ni Rusiji ni Ukrajini, ali ćemo svima drugima. A oni i kada nama napišu da neće da prodaju na ratištu, to uvek nekako završi na ratištu. Zato nam je dobra saradnja sa Češkom, rekao je Vučić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike