Evroposlanici Bilčik i Nemec danas i sutra u poseti Beogradu, sastaju se sa državnim vrhom Srbije

26.01.2023

13:34

0

Evropski parlament je od 2019. godine aktivno uključen u olakšavanje dijaloga kroz proces međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbije

Evroposlanici Bilčik i Nemec danas i sutra u poseti Beogradu, sastaju se sa državnim vrhom Srbije
Bilčik, Nemec ilustracija - Copyright Amir Hamzagic/ATAImages/Twitter Matjaž Nemec

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i posrednik EP za dijalog sa Narodnom skupštinom Matjaž Nemec boraviće danas i sutra u radnoj poseti Beogradu, saopštio je danas Evropski parlament. 

"Ova misija prati sastanke u septembru 2022. koje su vodeći evroposlanici održali u Beogradu i fokusiraće se na nastavak saradnje sa Narodnom skupštinom Republike Srbije u oblasti olakšavanja dijaloga i izgradnje konsenzusa", saopštio je EP na svom sajtu. 

Evroposlanici sastaće se sa predsednikom Narodne skupštine dr Vladimirom Orlićem, predstavnicima poslaničkih grupa, kao i sa rukovodstvom zemlje, navodi se u saopštenju EP.
Kako je ranije rečeno Tanjugu u kabinetima Bilčika i Nemeca, očekuje se da će  dvojica evroparlamentaraca, pored posete skupštini i sastanka sa skupštinskim rukovodstvom kao i šefovima svih poslaničkih grupa, imati sastanke i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, ministarskom za evropske integracije Tanjom Miščević. 

Dvojica evroparlamentaraca tokom posete razgovaraće i sa organizacijama civilnog društva.

Bilčik je stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, a Nemec je član delegacije pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-Srbija i član Odbora za spoljne poslove.

Evropski parlament je od 2019. godine aktivno uključen u olakšavanje dijaloga kroz proces međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbije, navodi EP.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike