Petković: Jedina politika nekih srpskih opozicionara rušenje predsednika Vučića

25.01.2023

14:49

0

"Umesto da pitanje odbrane državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji postane tačka okupljanja, svedoci smo njihovog potpunog vrednosnog sunovrata", kaže Petković

Petković: Jedina politika nekih srpskih opozicionara rušenje predsednika Vučića
Petar Petković - Copyright Printscreen/Tanjug

Petar Petković, član Predsedništva SNS kaže da način na koji pojedini predstavnici opozicije reaguju na pojačane inostrane pritiske na Srbiju po pitanju Kosova i Metohije još jednom potvrđuje kolika je moralna kriza i stepen stranog uticaja u delu opozicione političke scene. 

"Umesto da pitanje odbrane državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji postane tačka okupljanja, što bi bilo očekivano i prirodno da su lideri srpske opozicije motivisani borbom za interese i dobrobit Srbije, svedoci smo njihovog potpunog vrednosnog sunovrata", kaže Petković, a navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Stvar koja predstavnike desnice i takozvane građanske opcije proteklih dana ujedinjuje nije interes države, tvrdi Petković, već je to ogoljena volja za moć i mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, "u kojem opravdano vide glavnu prepreku njihovom jurišu na vlast".

"Mogli smo, između ostalog, čak da vidimo i čujemo kako ideološki suparnici u istoj televizijskoj emisiji složno napadaju predsednika Vučića, optužujući ga istovremeno da nedovoljno čvrsto brani srpske interese i da ugrožava evrointegracije Srbije boreći se za Kosovo i Metohiju. Svako iole medijski pismen shvata da u toj situaciji nešto nije normalno u takvom pristupu opozicije i da je nemoguće da neko bude kriv za dve potpuno suprotne stvari", kaže Petković.

Dodaje da je to samo još jedna tužna potvrda da je jedina politika nekih srpskih opozicionara rušenje predsednika Vučića i da je njegova jedina krivica zapravo to što postoji i što ne dozvoljava da decenija mukotrpnog rada na jačanju Srbije bude poništena dolaskom na vlast "neodgovornih i nedržavotvornih političkih snaga, čiji je glavni motiv za bavljenje politikom koristoljublje". 

U horu onih koji napadaju na predsednika Vučića, primećuje Petković, prednjače oni koji su se u prošlosti i te kako ogrešili i prema Srbima na Kosovu i Metohiji i prema srpskim državnim i nacionalnim interesima, a što je, zaključuje, još jedna potvrda koliko ti ljudi nipodaštavaju građane Srbije i sposobnost našeg naroda da se seća i da se u demokratskom procesu opredeljuje kome će dati poverenje za vođenje državnih poslova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike