Predsednik Vučić sastao se sa šeikom Al Nahjanom: Upućen poziv predsedniku UAE da ponovo poseti Srbiju

15.01.2023

12:25

0

Autor: I.K.

Predsednik Vučić uputio je srdačne pozdrave predsedniku UAE i poziv da ponovo poseti našu zemlju

Predsednik Vučić sastao se sa šeikom Al Nahjanom: Upućen poziv predsedniku UAE da ponovo poseti Srbiju
Abdul bin Zajed al Nahjan i Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom za spolјne poslove i međunarodnu saradnju Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom.

Kako je istakao na Instagram stranici, uz fotografije susreta, sa sagovornikom je razmotrio sve teme od značaja za jačanje i dalje širenje naše bilateralne i ekonomske saradnje.

-Naglasio sam da je izgradnja strateških odnosa i sveobuhvatnog čvrstog partnerstva sa UAE od klјučnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da naša zemlјa posvećuje najveću pažnju razvijanju i jačanju saradnje sa Emiratima, koja se temelјi na međusobnom uvažavanju i poverenju, ali i na zajedničkoj viziji napretka i vrednostima koje delimo, napisao je predsednik Vučić.

On je istakao da je zamolio ministra al Nahjana da prenese posebno srdačne pozdrave predsedniku UAE, Nјegovom visočanstvu šeiku Mohamedu bin Zajedu.

-Uputio sam poziv da Njegovo visočanstvo, šeik Mohamed bin Zajed ponovo poseti Srbiju, čime bi učinio posebnu čast našoj zemlji i narodu, istakao je na kraju predsednik Vučić.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike