Stefko, Stefko, Stefko viču drugovi, a suze same idu: Deca dočekala iz bolnice malog Stefana, ranjenog na Badnji dan (VIDEO)

15.01.2023

10:30

0

Autor: I.K.

Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), ranjeni su nedaleko od Štrpca, kada je na njih iz pištolja pucao Albanac A.K., aktivni pripadnik KBS

Stefko, Stefko, Stefko viču drugovi, a suze same idu: Deca dočekala iz bolnice malog Stefana, ranjenog na Badnji dan (VIDEO)
deca dočekala Stefana iz bolnice - Copyright printscreen / Youtube / RTV Herc

Malom Stefanu Stojanoviću (11) koji je na Badnji dan ranjen metkom iz pištolja kada je sa rođacima i prijateljima nosio badnjak, drugovi su napravili emotivan doček pošto je nakon sedam dana pušten iz bolnice.

Držeći srpsku zastavu u rukama, deca su se okupila ispred njegove kuće i uzvikivala koliko ih je grlo nosilo: "Stefke, Stefke, Stefke". I dok su deca sa osmehom dočekala druga iz bolnice, odrasli nisu mogli suze da sakriju, što zbog sreće jer je sve prošlo bez težih posledica, što zbog straha da je sve moglo biti mnogo gore.

Kao što smo već pisali, Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21), ranjeni su nedaleko od Štrpca, kada je na njih iz pištolja pucao Albanac A.K., aktivni pripadnik KBS. On je ubrzo uhapšen pod sumnjom za pokušaj ubistva i nalazi se u pritvoru.

Predsednik Matice Grka u Srbiji posetio Miloša i Stefana u Gračanici

Povodom srpske Nove godine predsednik Matice Grka u Srbiji Hristos Aleksopulos posetio je Gračanicu, gde se uz blagoslov vladike Teodosija, sastao sa Milošem i Stefanom Stojanovićem, koji su ranjeni dok su nosili kući badnjak.

Aleksopulos je uručio vaučere Stefanu i Milošu za letovanje u Grčkoj u trajanju od 10 dana, saopštila je Matica Grka u Srbiji.

On se zahvalio vladici na blagoslovu i poželeo Milošu i Stefanu da što pre prevaziđu traumu koju su doživeli. 

Uputio je reči podrške predsedniku Aleksandru Vučiću u njegovoj borbi da se na Kosovu i Metohiji sačuva srpsko ime i prezime. 

Nakon uručivanja vaučera i novogodišnjeg paketića Stefanu, Aleksopulos je, odgovarajući na pitanja novinara, posebno istakao važnost dubljeg produbljivanja bratskih srpsko-grčkih veza, napominjući da je "grčki narod bio, jeste i biće zauvek uz svoju srpsku braću gde god oni živeli".

printscreen / Youtube / RTV Herc
dirljiv doček za Stefana

 

Dečake koji su ranjeni na Badnji dan u Štrpcu, Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21), obišla je pre dva dana i Dajana Paunović - osnivač i direktor istoimene fondacije. Tokom obilaska Stefana u bolnici u Gračanici i Miloša u njegovom domu u selu Gotovuša, Paunovićeva je deci uručila poklone i poručila da je tu da pruži podršku i poželi brzi oporavak.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike