Teror nad Srbima ne prestaje: Produžen kućni pritvor Dejanu Pantiću za još dva meseca!

05.01.2023

16:59

0

Autor: 24sedam

Pantić je uhapšen 10. decembra na prelazu Jarinje, a Priština ga sumnjiči da je učestvovao u navodnom napadu na prostorije CIK na severu Kosovske Mitrovice

Teror nad Srbima ne prestaje: Produžen kućni pritvor Dejanu Pantiću za još dva meseca!
Dejan Pantić - Copyright Privatna arhiva

Osnovni sud u Prištini produžio je danas bivšem kosovskom policajcu Dejanu Pantiću kućni pritvor za još dva meseca, saopštio je taj sud. 

Kako se navodi u saopštenju, sudija za prethodni postupak doneo je rešenje i usvojio zahtev kosovskog specijalnog tužilaštva da se produži mera kućnog pritvora Pantiću do 9. marta 2023. godine, prenosi Koha ditore.

Miljanu Adžiću produžen pritvor

Miloš Delević, advokat uhapšenog Srbina sa KiM Miljana Adžića, izjavio je danas da je Osnovni sud u Prištini produžio pritvor njegovom klijentu za još 60 dana. 

U izjavi za Tanjug, Delević je najavio da će odbrana uložiti žalbu na ovu odluku u zakonskom roku i da će tražiti da iz pritvorske jedinice u Podujevu bude prebačen u Mitrovicu.

Delević veruje da će Adžić biti oslobođen svih optužbi, jer tužilaštvo nije iznelo nijedan konkretan dokaz, niti je izvelo bilo kakvu istražnu radnju.

Adžić se tereti za blaža krivična dela u Zvečanu tokom protesta prošle godine.

Okrivljeni ima pravo da uloži žalbu na ovu odluku Apelacionom sudu u Prištini, preko Osnovnog suda u Prištini. 

Pantić je uhapšen 10. decembra na prelazu Jarinje, a Priština ga sumnjiči da je učestvovao u navodnom napadu na prostorije CIK na severu Kosovske Mitrovice. 

Pantić je, uoči Nove godine, prebačen u kućni pritvor. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike