Slučajno im se svidelo: Ambasada SAD u Prištini lajkovala, pa izbrisala lajk sa objave o povučenim priznanjima nezavisnosti Kosova

05.01.2023

13:55

0

Autor: 24sedam

Ambasada SAD u Prištini lajkovala objavu o povlačenju priznanja tzv. Kosova, pa objasnila da je to bilo - slučajno

Slučajno im se svidelo: Ambasada SAD u Prištini lajkovala, pa izbrisala lajk sa objave o povučenim priznanjima nezavisnosti Kosova
Priština - Copyright 24sedam/J.S.J.

Ambasada SAD u Prištini oglasila se povodom lajkovanja objave na društvenoj mreži Tviter u kojoj je preneta izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je devet zemalja povuklo priznanje tzv. Kosova.

Naime, zvanični Tviter profil Ambasade SAD u Prištini lajkovao je sinoć objavu "Vaseljenske TV" u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da je devet zemalja povuklo priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.

Danas su saopštili da zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno lajkovao nijednu objavu u poslednja 24 sata.

"Da se razumemo nezavisnost Kosova je činjenica. Naš primarni cilj je da podržimo Kosovo u zauzimanju mesta koje mu pripada u evropskim i evroatlantskim strukturama. Mi se kategorički protivimo svakom nastojanju da se dovede u pitanje nezavisnost i suverenitet Kosova. Zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno „lajkovao“ nijednu objavu u poslednja 24 sata. Kao što je ranije rečeno kada imamo stav da iznesemo mi to činimo putem zvaničnih izjava, a ne putem „lajkova“ na društvenim mrežama“, saopštila je danas Ambasada SAD u Prištini preko svog profila na Tviteru.

Ambasada je povukla ovaj lajk, odnosno sviđanje posta, nakon reakcije poslanika Pokreta Samoopredeljenje Armenda Muje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike