Međunarodno pravo će prevladati: Starović objavio kartu koja pokazuje slabljenje podrške nezavisnosti Kosova

05.01.2023

10:47

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć da, kako stvari danas stoje u svetu, čak 106 zemalja ne priznaje nezavisnost Kosova

Međunarodno pravo će prevladati: Starović objavio kartu koja pokazuje slabljenje podrške nezavisnosti Kosova
Nemanja Starović - Copyright Printscreen/Youtube/Koreni TV

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović kaže da je geografska karta Dušana Dačića na kojoj su plavom bojom obojene zemlje koje ne priznaju Kosovo pokazatelj da će međunarodno pravo prevladati.

"Odlična karta Dušana Dačića. Svet iz dana u dan postaje sve više plav. Moralno je da preispitate jednostranu deklaraciju nezavisnosti kao što je kosovska, podrazumeva se da je proces priznavanja klimav i povratan. Hvala onima koji ne priznaju i onima koji su povukli priznanje, međunarodno pravo će prevladati“, naveo je Starović na Tviteru.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je sinoć da, kako stvari danas stoje u svetu, čak 106 zemalja ne priznaje nezavisnost Kosova, svega 84 nedvosmisleno priznaje i tri zemlje nisu načisto.

On je objavio i spisak zemalja koje su povukle priznanje u proteklom periodu.

"Imamo devet zemalja koje su povukle priznanje - Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija Gvineja, Antigua i Barbuda, Sveta Lucija, Maldivi. I čekamo i desetu“, preneo je Vučić na godišnjoj konferenciji za medije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike