Srbin ostaje u pritvoru još 60 dana: Miljanu Adžiću produžen pritvor

05.01.2023

11:07

0

Adžića terete za blaža krivična dela u Zvečanu tokom protesta prošle godine

Srbin ostaje u pritvoru još 60 dana: Miljanu Adžiću produžen pritvor
punkt na putu Mitrovica-Leposavić - Copyright Kosovo onlajn

Miloš Delević, advokat uhapšenog Srbina sa KiM Miljana Adžića, izjavio je danas da je Osnovni sud u Prištini produžio pritvor njegovom klijentu za još 60 dana. 

U izjavi za Tanjug, Delević je najavio da će odbrana uložiti žalbu na ovu odluku u zakonskom roku i da će tražiti da iz pritvorske jedinice u Podujevu bude prebačen u Mitrovicu.

Delević veruje da će Adžić biti oslobođen svih optužbi, jer tužilaštvo nije iznelo nijedan konkretan dokaz, niti je izvelo bilo kakvu istražnu radnju.

Adžić se tereti za blaža krivična dela u Zvečanu tokom protesta prošle godine.

Inače, Tužilaštvo je podnelo zahtev i da se produži kućni pritvor Dejanu Pantiću za još dva meseca, a s obzirom na okolnosti sud će najverovatnije prihvatiti takav zahtev, rekao je za Kosovo onlajn advokat Ljubomir Pantović.

Odbrana Pantića će uputiti zahtev da se mera kućnog pritvora zameni blažom merom, odnosno da se njegov klijent brani sa slobode uz uslov javljanja policijskoj stanici.

Advokat Pantović navodi i da se više puta susreo sa Pantićem otkako je prebačen u kućni pritvor.

"Na to imam pravo kao njegov branilac. On je i dalje uznemiren i psihički nije u najboljem stanju. Ipak je onih 18-19 dana koje je proveo u improvizovanoj policijskoj stanici kod Jarinja gde je bio pritvoren ostavili traga, ali mnogo je bolje nego što je bio", kaže Pantović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike