Lavrov uputio Dačiću novogodišnju čestitku, jednu rečenicu je dopisao svojeručno (FOTO)

02.01.2023

11:30

0

Autor: 24sedam

Ono što ovu čestitku izdvaja jeste činjenica da je Sergej Lavrov na kraju diplomatskog pisma svojeručno dodao nekoliko reči

Lavrov uputio Dačiću novogodišnju čestitku, jednu rečenicu je dopisao svojeručno (FOTO)
Ivica Dačić i Sergej Lavrov - Copyright Profimedia

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je novogodišnju čestitku ruskog kolege, Sergeja Lavrova. 

Ono što ovu čestitku izdvaja jeste činjenica da je Sergej Lavrov na kraju diplomatskog pisma svojeručno dodao nekoliko reči.

"Poštovani gospodine Ministre, dragi Ivica,

Od sveg srca čestitam Novu godinu i Božić. U odlazećoj godini rusko-srpski odnosi, bez obzira na nelake međunarodne okolnosti, još jednom su prošli proveru izdržljivosti. Visoko cenimo tvoj lični doprinos jačanju strateškog partnerstva Rusije i Srbije, unapređenju saradnje u svim sferama. Spremni smo za održavanje visoke dinamike saradnje između spoljnopolitičkih resora naše dve zemlje, prisne koordinacije poteza na svetskoj areni. I dalje ćemo pružiti bratsku podršku Beogradu u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u skladu sa normama međunarodnog prava.

Koristeći ovu priliku, takođe upućujem najbolje želje povodom tvog rođendana. Želim dobro zdravlje i blagostanje, dalje uspehe u odgovornom radu na dobrobit naroda Srbije. Uvek smo otvoreni za kontakte sa srpskim prijateljima", napisano je u zvaničnoj čestitki, a Lavrov je ručno dopisao sledeće reči: "iako razumem da ste sad veoma zauzeti".

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike