Gašić i Vučević se hitno oglasili: Podignuta borbena gotovost Vojske Srbije i svih jedinica MUP-a

26.12.2022

21:00

0

Autor: 24sedam

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić naložio je podizanje borbene gotovosti jedinica MUP

Gašić i Vučević se hitno oglasili: Podignuta borbena gotovost Vojske Srbije i svih jedinica MUP-a
ministar Bratislav Gašić - Copyright MUP Srbije

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska Srbije i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti.


- Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije - rekao je ministra odbrane Miloš Vučević za Tanjug.

Kako ja naveo, "to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajuči progrom i teror nad Srbima ma gde žive".
 

Gašić: I MUP podigao borbenu gotovost

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić naložio je podizanje borbene gotovosti jedinica MUP.

- Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUPa. Žandarmerije, SAJ i policijske brigade. Koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i zauzmu položaje predviđene operativnim planom - rekao je Gašić.

 

 

Vlasti u Prištini stavili su tzv. Kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever Kosova i Metohije sa 1500 svojih pripadnika, nezvanično se saznaje.

Posle toga se oglasio i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je činjenicu da je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju od strane Prištine i istakao da će preduzeti sve mere da zaštiti naš narod, posle odluke Prištine da podigne borbenu gotovost.

- Želim da vas obavestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije. U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju - rekao je Vučić na Instagramu.

 

 

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike