Sramota! Kosovska policija na Merdaru zabranila ulazak na KiM patrijarhu Porfiriju

26.12.2022

14:01

0

Autor: 24sedam

Patrijarh se danas uputio na KiM uprkos jučerašnjem dopisu Prištine

Sramota! Kosovska policija na Merdaru zabranila ulazak na KiM patrijarhu Porfiriju
Patrijarh Porfirije - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Kosovska policija nije dozvolila danas oko 14.30 da automobil u kojem je bio patrijarh srpski Porfirije pređe Merdare.

Naime, policija je na administrativnom prelazu Merdare zaustavila automobil sa patrijarhom srpskim Porfirijem i nije dozvolila da on uđe u južnu srpsku pokrajinu.

Podsetimo, Priština je juče odbila posetu patrijarha Porfirija Pećkoj patrijaršiji. Kako se navodi u mejlu koji je tzv. Vlada Kosova poslala juče preko svog oficira za vezu, pred poglavara SPC su postavljena tri uslova da bi mu poseta bila odobrena, a glavni koji je stavljen pred patrijarha je da javno osudi barikade na severu Kosova i "kriminalne strukture na severu"..

Tanjug/Jadranka Ilić
 

Patrijarh se danas ipak uputio na KiM, a patrijarh se u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji.

Patrijarh srpski Porfirije saopštio je juče da je sa zaprepašćenjem primio vest da su mu vlasti u Prištini zabranile da, pred veliki praznik Rođenja Hristovog, koji proslavlja ceo hrišćanski svet, doputuje u Pećku patrijaršiju, koja je prvo i vekovno sedište Srpske Pravoslavne Crkve i manastir kome je patrijarh iguman, odnosno starešina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike