Popović: Spisak za hapšenje Srba na kome su se našli sin i brat predsednika dokaz Kurtijeve srbofobije!

23.12.2022

19:20

0

Popović ocenjuje da je najbolji način sa se zaštite nacionalni interesi ostvarivanje punog jedinstva srpskog naroda

Popović: Spisak za hapšenje Srba na kome su se našli sin i brat predsednika dokaz Kurtijeve srbofobije!
profimedia-0483663084 - Copyright Profimedia

Spisak za hapšenje Srba na kojem su se našli Andrej i Danilo Vučić, brat i sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dokaz je najekstremnije srbofobije koju pokazuje ekstremista Aljbin Kurti, rekao je danas predsednik Srpske narodne partije, Nenad Popović.

Kako je saopšteno iz SNP, Popović je u pisanoj izjavi istakao da "niko u Srbiji nije naivan da pomisli da bi poteze koje Kurti povlači poslednjih meseci mogao da učini, ili da mu se toliko tolerišu, bez prećutne, u nekim slučajevima i otvorene podrške pojedinih zapadnih zemalja".

- Ovakav napad na porodicu predsednika Vučića ukazuje na pokušaj vršenja najvećeg mogućeg zajedničkog pritiska kako bi Srbija poklekla i predala se u borbi za Kosovo, slobodu i nezavisnu politiku - navedeno je u pisnoj izjavi Popovića.

On ocenjuje da je najbolji način sa se zaštite nacionalni interesi ostvarivanje punog jedinstva srpskog naroda.

- Srbi su najtežim trenucima svoje istorije znali da se okupe oko svoje vlade kako bi sačuvali državu i narod, bez obzira na sve stranačke razlike. Sada, kada je očigledno da su svi pritisci usmereni na predsednika države koji po Ustavu oličava državno jedinstvo, potrebno je da mu svi pružimo jasnu i nedvosmislenu podršku - poručuje Popović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike