“Srbi se sami protiv svih bore za slobodu i dostojanstvo”: Ugledni francuski novinar pisao o borbi našeg naroda na Kosmetu

23.12.2022

14:06

0

Autor: 24sedam

Francuska javnost ima priliku da sazna šta se trenutno dešava na Kosovu i Metohiji, od Velike Hoče do Kosovske Mitrovice, napisao je Gujon

“Srbi se sami protiv svih bore za slobodu i dostojanstvo”: Ugledni francuski novinar pisao o borbi našeg naroda na Kosmetu
Kosovska Mitrovica - Copyright 24sedam/Goran Sivački

U viokotriažnom francuskom nedeljniku "Valer" izašao je veliki tekst posvećen trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, pod naslovom: "Kosovo, duhovi iz prošlosti se vraćaju".

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon istakao je da taj članak ruši sve predrasude zapadnih medija.

- Iz tog nepristrasnog članka, francuska javnost ima priliku da sazna šta se trenutno dešava na Kosovu i Metohiji, od Velike Hoče do Kosovske Mitrovice - napisao je Gujon na Fejsbuku.

Na četiri strane, francuski novinar Režis le Somije izveštava kako se Srbi, sami protiv svih, bore za svoju slobodu i dostojanstvo.

- Na njihove laži odgovorićemo uvek istinom - istakao je Gujon.

Režis le Somije je jedan od najpoznatijih francuskih novinara.

Kao izveštač "Pari Mača" iz Amerike intervjuisao je predsednike SAD DŽordža Buša, Baraka Obamu, kao i Donalda Ramsfelda, Kolina Pauela, Al Gora, Arnolda Švarcenegera.

Pokrivao je uragan Katrina, Gvantanamo, imigraciju i tragove droge u Meksiku i Centralnoj Americi, kao i oduzimanja imovine u Klivlendu.

Izveštavao je o predsedničkim izborima u SAD 2004. i 2008. godine. Između 2006. i 2008. godine tri puta je bio u Iraku, a 2010. godine je dva puta bio u Avganistanu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike