Nedelja usred srede: Vučić sa Alijevim u Azerbejdžanu, Srbi na barikadama već 12 dana - zakazan najveći protest, ispraćaj Siniše Mihajlovića

21.12.2022

18:55

0

Pregled dešavanja u zemlji u nedelji iza nas

Nedelja usred srede: Vučić sa Alijevim u Azerbejdžanu, Srbi na barikadama već 12 dana - zakazan najveći protest, ispraćaj Siniše Mihajlovića
Copyright Tanjug/str/Profimedia/Instagram buducnostsrbijeav

Predsednk Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Azerbejdžanu, gde se sastao sa predsednikom Ilhamom Alijeom, te najavio do kraja naredne godine liniju Beograd - Baku i nova ulaganja u vojsku.

Ističući da je izuzetno zadovoljan posetom Azerbejdžanu, rekao je da je sa domaćinom razgovarao o svemu, od poljoprivrede, energetike, radnih i socijalnih prava do vojnotehničke saradnje.

- Video sam u Azerbejdžanu koliko ulažu u vojnu industriju, i mnogo toga ćemo da menjamo u našoj vojsci. Nemamo dovoljno specijalnih jedinica, moramo da ih uvećamo četiri puta. Ti ljudi će imati veća primanja nego danas i moraće da ih bude mnogo više i da budemo mnogo opremljeniji. Moramo da razvijamo Srbiju, dobićemo električnu energiju i gas, po relativno dobrim cenama, a njihovi eksperti dolaze 28. i očekujem za nekoliko meseci Alijeva ponovo u Beogradu - najavio je predsednik Vučić.

 

 

Srbi na barikadama već 12 dana

Srbi su već punih 12 dana na barikadama, odakle nastavnici drže onlajn časove đacima. Dejan Pantić, čije je hapšenje i bilo povod za protest, i dalje je u pritvoru, a do sada mu nije omogućeno ni da se čuje sa porodicom, niti da ga advokat vidi lično. 

Kosovo Online
Nastavnici sa barikada drže onlajn časove

 

Aljbin Kurti preti da će da ukloni barikade, a premijerka Srbije Ana Brnabić upozorila je da smo na ivici oružanog sukoba zbog jednostranih poteza Prištine i torture koju sprovode nad srpskim narodom.

Kfor se oglasio saopštenjem u kojem se navodi da trenutno analiziraju nedavni zahtev Vlade Srbije za vraćanje do 1.000 pripadnika srpskih snaga bezbednosti na Kosovo po Rezoluciji 1244.

Za sutra u 12 časova zakazan je protest zbog najnovijih pretnji Aljbina Kurtija i direktne podrške nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea, "koji se drznuo da postavlja ultimatume i rokove za uklanjanje barikada i stao na stranu Kurtijevog terora i nasilja". Najveći narodni protest biće u Rudaru kod Krsta, kako bi se poslala jedinstvena poruka da Srbi ne pristaju na progon i ubijanje. 

Ispraćaj Siniše Mihajlovića dostojan velikana 

Proslavljeni fudbaler Siniša Mihajlović, koji je izgubio životnu bitku, ispraćen je i sahranjen u Rimu u prisustvu hiljada poštovalaca, prijatelja, kolega, porodice koja je sa njim bila od prvog do poslednjeg dana zlokobne bolesti. Velikog Mihu suze, pesma i baklje su ispratili na poslednji počinak.

 

Na mestu na kome će počivati legendarni bombarder, na groblju Campo Verano, počivaju brojne ugledne ličnosti iz italijanskog društvenog života, među kojima ima političara, umetnika, kao i sportista - glumac Bad Spenser, reditelj Luiđi Zampa, muzičar Rino Gaetano, glumac Marčelo Mastrojani i mnogi drugi.

- Digni kragnu, majstore, i cepaj mreže i tamo gore!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike