Krizni štab pozvao Srbe na najveći protest ikada: Dojadile Kurtijeve pretnje i podrška Nemačke

20.12.2022

18:41

0

Autor: 24sedam

Protest je zakazan za četvrtak 22. decembra u 12 časova u Rudaru kod Krsta

Krizni štab pozvao Srbe na najveći protest ikada: Dojadile Kurtijeve pretnje i podrška Nemačke
Srbi n barikadama na KiM - Copyright Tanjug

Krizni štab srpskog naroda sa severa Kosova pozvao je Srbe na najveći protest do sada 22. decembra u 12 sati u Rudaru.

- Zbog najnovijih pretnji Aljbina Kurtija koji je pozvao na nestanak srpskog naroda i na ubijanje Srba na barikadama, kao i zbog direktne podrške Kurtiju od strane nemačkog ambasadora u Prištini Jorna Rodea koji se drznuo da postavlja ultimatume i rokove za uklanjanje barikada i stao na stranu Kurtijevog terora i nasilja pozivamo srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji na najveći narodni protest ikada - navodi se u saopštenju Kriznog štaba.

Kako se dodaje protest je zakazan za četvrtak 22. decembra u 12 časova u Rudaru kod Krsta.

- Naš narod koji čine naši lekari, profesori, učitelji, rudari, rođaci, komšije, naše majke, sestre će da se okupe da pošaljemo jasnu zajedničku poruku da ne pristajemo na progon i ubijanje i da sever Kosova i Metohije niti je Nemačka niti je Kurtijeva prćija nego je mesto na kome živimo i na kome želimo da ostanemo i opstanemo - poručuju iz Kriznog štaba.

Printscreen/Tanjug
 

Srbi sa severa Kosova i Metohije 11 dana su na barikadama u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, a traže oslobađanje svojih sunarodnika Miljana Adžića, Dejana Pantića i Slađana Trajkovića i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa KiM.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao je da barikade na severu KiM za Srbe znače slobodu i predstavljaju njihov miran otpor "bezakonju Aljbina Kurtija i njegovih velikoalbanskih ekstremista kojima je jedini cilj etnički čisto Kosovo i Metohija".

Organizacije koje se bave ljudskim pravima zabrinute zbog Dejana Pantića saopštile su da su ozbiljno zabrinute zbog situacije u kojoj se nalazi bivši službenik kosovske policije Dejan Pantić.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike